Zwinpolder Vlees in Sluis

door | Gemeente Sluis, Sluis, streekproducent

De smaak van Zeeuws-Vlaanderen op je bord

Zwinpolder Natuurvlees is ontstaan vanuit een passie voor dieren en ambachtelijk rundvlees. Maurice Gijzels, één van de vertegenwoordigers van de vierde generatie van familiebedrijf Gebroeders Gijzels, vertelt vol trots over het verhaal achter hun unieke streekproduct. “Ons familiebedrijf bestaat al meer dan 100 jaar. Wat begon als een slachthuis en handel in schapenvlees, is uitgegroeid tot een breed assortiment met rundvlees, geitenvlees en zelfs geïmporteerde specialiteiten.”

Met de oprichting van Zwinpolder Natuurvlees heeft het team van Gijzels een nieuwe weg ingeslagen. “We wilden een lokaal product creëren dat echt uit de streek komt. Onze runderen grazen in de prachtige natuurweiden van Zeeuws-Vlaanderen, waar ze profiteren van het beste gras. In de winter krijgen ze alleen eerste snee voordroog waar de beste voeding in zit. Dankzij het gekruiste ras van Belgisch witblauw en Holsteiner zijn onze dieren sterk, gezond en leveren ze vlees van uitzonderlijke kwaliteit.”

Van vaars tot bord


Wat Zwinpolder Natuurvlees bijzonder maakt, is de volledige controle over de keten. “Van jonge vaars tot het vlees op het bord in de horeca, supermarkt of bij de verdeler: we houden alles zelf in de hand,” legt Maurice uit. Dit zorgt niet alleen voor een constante kwaliteit, maar ook voor een transparante werkwijze. “We werken nauw samen met lokale boeren, die dankzij dit project een mooie aanvulling op hun inkomen hebben. Iedereen in de keten werkt met grote passie voor het vak, en dat proef je terug.”

Hobby en werk verweven


“Onze hobby is ons werk,” zegt Maurice enthousiast. “We zijn trots dat we onze passie voor dieren en vlees kunnen delen met anderen. Wat onze runderen eten is allemaal lokaal en van topkwaliteit. Dat proef je terug in het vlees. Voor ons is de smaak van Zeeuws-Vlaanderen niet alleen vis – het is ook een prachtig stuk vlees met een verantwoorde prijs.”

Leren en inspireren


Met meer dan een eeuw aan ervaring in de vleessector, blijft het familiebedrijf nieuwsgierig en leergierig. “We leren nog elke dag bij, dankzij onze boeren, klanten en partners,” zegt Maurice. “Het mooie van lokaal en regionaal werken is dat je elkaar vooruit helpt en samen een geweldig product neerzet. Dat stukje samenwerking is voor ons van onschatbare waarde.”

Zwinpolder Natuurvlees is een mooie ambassadeur van de Zeeuwse streek. “Het geeft een goed gevoel om iets te maken waar iedereen achter staat – van de boer tot de chef.”

Zwinpolder Natuurvlees
Firma Gebroeders Gijzels
St. Annastraat 83, Sluis
Tel: +31 117 461408
www.gijzels.nl