
Zoetzure augurken
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Ingrediënten
- 2 kg augurken of komkommers
- 750 gram suiker
- 1 liter natuur azijn
- 750 gram water
- 10 gram zout
Bereidingswijze
- Sommige varianten (zeker uit eigen tuin) hebben harde stekelige haartjes. Dan kan je het beste de augurk even wassen en licht schrobben met schuursponsje.
- Snijd de augurken in de gewenste vorm, blokjes, dunne plakjes of schijfjes. Of laat kleinere augurken op zijn heel.
- Besprenkel met zout en laat een uurtje staan.
- Ondertussen maak je een zoetzure marinade van de benodigde ingrediënten.
- Kook alle ingrediënten en giet deze heet op de gesneden augurk.
- Als de blokjes of schijfjes wat dikker zijn (groter dan 4 mm) dan even terug opkoken.
- Laat het afkoelen en bewaren in het vocht!
- Bewaar in de koeling.