Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een lekker bijgerechtje klaar met augurken. Lees stap voor stap hoe je de snelle manier voor zoetzure augurken kan klaarmaken. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)
Zoetzure augurken
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Ingrediënten
- 2 kg augurken of komkommers
- 750 gram suiker
- 1 liter natuur azijn
- 750 gram water
- 10 gram zout
Bereidingswijze
- Sommige varianten (zeker uit eigen tuin) hebben harde stekelige haartjes. Dan kan je het beste de augurk even wassen en licht schrobben met schuursponsje.
- Snijd de augurken in de gewenste vorm, blokjes, dunne plakjes of schijfjes. Of laat kleinere augurken op zijn heel.
- Besprenkel met zout en laat een uurtje staan.
- Ondertussen maak je een zoetzure marinade van de benodigde ingrediënten.
- Kook alle ingrediënten en giet deze heet op de gesneden augurk.
- Als de blokjes of schijfjes wat dikker zijn (groter dan 4 mm) dan even terug opkoken.
- Laat het afkoelen en bewaren in het vocht!