Zeeuwse Poffertjes
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Ingrediรซnten
- 300 gram Zeeuwse bloem
- 5 gram bakpoeder
- 2 eieren opsplitsen in 1 eiwit – 2 eidooiers
- 10 gram suiker
- 400 gram volle melk
- 40 gram roomboter
- Snuf zout
- Roomboter en poedersuiker om te bestrooien
Bereidingswijze
- Meng de bloem, bakpoeder en zout.
- Meng de eidooiers met de melk en voeg de helft bij het bloem mengsel.
- Vermeng goed en roer er dan de rest van de melk onderdoor.
- Klop het eiwit op met de suiker en spatel onder het beslag door.
- Laat 10 minuten rusten.
- Giet het beslag in een spuitflesje.
- Verwarm ondertussen de poffertjesplaat op hoog vuur en strijk in met boter.
- Giet de hete poffertjesplaat halfvol met beslag. Draai het vuur laag.
- Als het beslag bijna droog is aan de bovenkant, draai dan de poffertjes met een vork om.
- Bak ook goudbruin aan de andere kant (korter) en haal ze uit de pan.
- Herhaal dit tot het beslag op is.
- Schep een lekkere klont boter op de poffertjes en bestrooi rijkelijk met poedersuiker