Zeeuwse Poffertjes

door

Koop eet en beleef lokaal

Zeeuwse Poffertjes

Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Nagerecht
Porties 0

Ingrediรซnten
  

  • 300 gram Zeeuwse bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 2 eieren opsplitsen in 1 eiwit – 2 eidooiers
  • 10 gram suiker
  • 400 gram volle melk
  • 40 gram roomboter
  • Snuf zout
  • Roomboter en poedersuiker om te bestrooien

Bereidingswijze
 

  • Meng de bloem, bakpoeder en zout.
  • Meng de eidooiers met de melk en voeg de helft bij het bloem mengsel.
  • Vermeng goed en roer er dan de rest van de melk onderdoor.
  • Klop het eiwit op met de suiker en spatel onder het beslag door.
  • Laat 10 minuten rusten.
  • Giet het beslag in een spuitflesje.
  • Verwarm ondertussen de poffertjesplaat op hoog vuur en strijk in met boter.
  • Giet de hete poffertjesplaat halfvol met beslag. Draai het vuur laag.
  • Als het beslag bijna droog is aan de bovenkant, draai dan de poffertjes met een vork om.
  • Bak ook goudbruin aan de andere kant (korter) en haal ze uit de pan.
  • Herhaal dit tot het beslag op is.
  • Schep een lekkere klont boter op de poffertjes en bestrooi rijkelijk met poedersuiker