inspiratieplatform voor streekproducenten, horeca, verswinkels, inwoners en toeristen

Koop eet en beleef lokaal
Op de Mariahoeve en Saeftinghe Zilt

Op de Mariahoeve en Saeftinghe Zilt

Ontdek de Zilte zaligheden Op de Mariahoeve Elke streek kent haar eigen streekeigen product, en dat geldt zeker voor Zeeuws-Vlaanderen. Op de zilte grond aan de kustlijn groeien de zogenoemde zilte groenten: eetbare planten die alleen maar in kustgebieden te vinden...

Lees meer
Voedselbron in Graauw

Voedselbron in Graauw

De natuur is de bron bij Voedselbron Graauw Pompoenen, knolselder, aardappelen, lupinebonen en meloenen van De Zeeuwse Akker uit Graauw smaken anders. Uniek. Emiel van de Vijver werkt al jaren aan de structuur en kwaliteit van de grond van zijn akkers. De goede...

Lees meer
De Baeckermat in Westdorpe

De Baeckermat in Westdorpe

Puur en landelijk genieten bij De Baeckermat Het begon allemaal met die eerste aardappel die in het winkeltje in de boerenschuur van familie Baecke werd verkocht. Twee generaties later worden de aardappels uit eigen grond nog steeds verkocht in de landwinkel รฉn...

Lees meer
De Baeckermat in Westdorpe

De Baeckermat in Westdorpe

Puur en landelijk genieten bij De Baeckermat Het begon allemaal met die eerste aardappel die in het winkeltje in de boerenschuur van familie Baecke werd verkocht. Twee generaties later worden de aardappels uit eigen grond nog steeds verkocht in de landwinkel รฉn...

Lees meer
Hollandse Mosselcentrale in Axel

Hollandse Mosselcentrale in Axel

Zo eet je een mosselmaaltijd van restaurantkwaliteit bij de Hollandse Mosselcentrale Met de hand gesorteerde mossels recht uit hun natuurlijke water in de pan, dat kan niet beter. Als je mossels van superieure kwaliteit wilt eten, dan ben je bij de Hollandse...

Lees meer
Woest 17 in Nieuwvliet

Woest 17 in Nieuwvliet

Onweerstaanbaar Woest 17 Woest aantrekkelijk is een goede aanduiding voor de Noordzee, vinden Ruben Goethals en Marijn van den Hemel. Hun stoere strandpaviljoen Woest 17 is in harmonie met de ruige en niet te temmen zee. Tussen alle botanische planten met het...

Lees meer

Nog meer lezen? Hier vind je al onze streekproducenten, horeca en versspecialisten!

RECEPT VAN DE MAAND

Panna cotta van karnemelk, aardbei en citroen

Ooit al eens gehoord van frenzen of errebezems? Een mooie rode, glimmende aardbei, daar word je vrolijk van! De beste aardbeien koop je natuurlijk in de zomermaanden en ook in Zeeland zijn ze dan volop verkrijgbaar. Het aardbeienseizoen uit de volle grond loopt vanย mei tot september. We hebben een heerlijk recept voor je!

Bekijk het recept

Recept kersensorbet koop eet en beleef lokaal

INSPIRATIEPLATFORM

Op onze website laten we je kennismaken met de lokale ondernemers uit onze mooie streek en de lokale producten die zij produceren of waar zij mee werken.

Van winkels tot de leukste restaurants, van onze streekproducenten tot recepten met lokaal lekkers!

SMAAKMAKERS
streekproducenten
recepten
Smaaklokalen
receptenroutes

Over ons

“Onze missie is simpel: we brengen streekproducten weer terug naar onze tafels, waar we samen kunnen genieten van al het moois dat onze regio te bieden heeft. We verbinden lokale producenten en ondernemers die met lokale producten werken, zodat zij samen kunnen groeien en bloeien.

Koop eet beleef lokaal Marcin Beaufort Odile de Pooter

Zet een chefkok en een marketeer bij elkaar die allebei van lokale streekproducten houden, en voilร : Koop, eet en beleef lokaal. De trots voor de eigen streek waarin Marcin Beaufort en Odile de Pooter al jaren werkzaam zijn, onze eetcultuur en het gedreven ondernemerschap in de regio maken dat ze enorm betrokken zijn bij wat er hier gebeurt.

Voor wie?

  • Streekproducenten
  • Agrarische sector (landbouw, veeteelt etc), visserij
  • Boerderijwinkels, markt- en verkoopkramen

  • Horecazaken die met lokale producten (willen) werken
  • Lokale versspecialisten zoals bakkers en slagers die met lokale producten (willen) werken