Waar ben je naar op zoek?

Saeftingherhof in Kieldrecht

Saeftingherhof in Kieldrecht

In dit artikel:Met het pure rundvlees van het Saeftingherhof proef je écht de kwaliteit  van de streekRundvlees met een zo klein mogelijke ecologische voetafdrukBezoek het Saeftingherhof  in het Grenspark Groot SaeftingheContactgegevens Met het pure rundvlees van het...

Lees meer
Wortels van Waverijn in Philippine

Wortels van Waverijn in Philippine

Vers van het land naar de lokale klant, de wortels van Waverijn De polders van Philippine doorkruisend zie je in het teeltseizoen akkers met van die verhoogde teeltruggen. Hier groeien niet alleen de welbekende aardappelen, maar ook andere gewassen. Kijk eens naar het...

Lees meer
Zeeuwsche Zoute in Bruinisse

Zeeuwsche Zoute in Bruinisse

Ambachtelijk zeezout, puur uit Nationaal park de Oosterschelde Ben jij ook zo iemand die altijd van die leuke potjes zeezout en kruiden meeneemt uit het buitenland? Ben je een fijnproever, die gaat voor pure kwaliteit en natuurlijk gezond? Voor natuurlijke zeezout in...

Lees meer
De Korenbeurs in Hulst

De Korenbeurs in Hulst

Nét dat beetje extra door de mix van modern en traditie bij Restaurant De Korenbeurs Als je gaat lunchen of dineren, dan wil je én leuk zitten, én fijn bediend worden. En natuurlijk ook goed eten. Gasten van Restaurant De Korenbeurs in hartje Hulst zijn het erover...

Lees meer
Paviljoen ’t Schor in Graauw

Paviljoen ’t Schor in Graauw

Proost op het Zeeuws-Vlaamse leven bij Paviljoen ‘t Schor Het is bijna alsof je aan het strand bent, maar je hoeft er als Oost-Zeeuws-Vlaming een stuk minder ver voor te rijden. Danny en Christien Buijsrogge zetten tien jaar geleden met hun idee wél zoden aan de dijk....

Lees meer
Mia’s in Axel

Mia’s in Axel

Een uitstapje naar het stadsleven bij Mia’s Restaurant en Lounge Of je nu gewoon zin hebt in een bakje koffie met een koekje in de ochtend, of een uitgebreid diner met een ontspannen loungemoment, bij Mia’s Restaurant en Lounge in Axel ben je altijd meer dan welkom....

Lees meer
Goede voornemens? Kook gezond én lokaal!

Goede voornemens? Kook gezond én lokaal!

Ben je klaar voor een gezond en duurzaam begin van het nieuwe jaar? Laat je inspireren door de culinaire hoogstandjes uit de kookworkshop “Wat Eten We Morgen?”, georganiseerd tijdens de Week van Ons Eten door FoodDelta Zeeland! Tijdens deze workshop leerden deelnemers...

Lees meer
Vier kerst met een lokaal kerstmenu

Vier kerst met een lokaal kerstmenu

Kerst draait om samen zijn, genieten en vooral lekker eten. Dit jaar is er niets feestelijker dan een kerstmenu dat de lokale streekproducten in de schijnwerpers zet! Van verfijnde voorgerechten tot verrukkelijke desserts: het kerstmenu van 2024 biedt een culinaire...

Lees meer

RECEPT VAN DE MAAND

Knolseldersoep

Ontdek hoe lekker en veelzijdig koken met streekproducten is! Deze keer: Zeeuwse knolselderij. Met dit recept voor knolseldersoep maak je een heerlijk winters gerecht. Haal lokale ingrediënten in huis en ga aan de slag!

Bekijk het recept

Knolseldersoep

Bekijk hier al onze recepten

INSPIRATIEPLATFORM

Op onze website laten we je kennismaken met de lokale ondernemers uit onze mooie streek en de lokale producten die zij produceren of waar zij mee werken.

Van winkels tot de leukste restaurants, van onze streekproducenten tot recepten met lokaal lekkers!

SMAAKMAKERS
streek- producenten
recepten
Smaaklokalen
receptenroutes

Over ons

“Onze missie is simpel: we brengen streekproducten weer terug naar onze tafels, waar we samen kunnen genieten van al het moois dat onze regio te bieden heeft. We verbinden lokale producenten en ondernemers die met lokale producten werken, zodat zij samen kunnen groeien en bloeien.

Koop eet beleef lokaal Marcin Beaufort Odile de Pooter

Zet een chefkok en een marketeer bij elkaar die allebei van lokale streekproducten houden, en voilà: Koop, eet en beleef lokaal. De trots voor de eigen streek waarin Marcin Beaufort en Odile de Pooter al jaren werkzaam zijn, onze eetcultuur en het gedreven ondernemerschap in de regio maken dat ze enorm betrokken zijn bij wat er hier gebeurt.

Voor wie?

  • Streekproducenten
  • Agrarische sector (landbouw, veeteelt etc), visserij
  • Boerderijwinkels, markt- en verkoopkramen

  • Horecazaken die met lokale producten (willen) werken
  • Lokale versspecialisten zoals bakkers en slagers die met lokale producten (willen) werken