Maak kennis met lokale ondernemers uit onze mooie streek en de lokale producten die zij produceren of waar zij mee werken.
Van winkels tot de leukste restaurants, van onze streekproducenten tot recepten met lokaal lekkers!
streekproducenten
SMAKEN
eten en drinken
recepten
receptenroutes
Zwinpolder Vlees in Sluis
De smaak van Zeeuws-Vlaanderen op je bord Zwinpolder Natuurvlees is ontstaan vanuit een passie voor dieren en ambachtelijk rundvlees. Maurice Gijzels, één van de vertegenwoordigers van de vierde generatie van familiebedrijf Gebroeders Gijzels, vertelt vol trots over...
De Pepertempel in Heikant
Een vurige passie voor smaak bij De Pepertempel Wie de geur van verse chilipepers al eens heeft opgesnoven, weet dat er een wereld aan smaak en vuur verscholen zit in deze bijzondere vruchten. Voor Eric Pollet, de man achter De Pepertempel, is die vurige passie...
De Letter Asperges in Koewacht
Asperges en zo In heel wat restaurants in Zeeuws-Vlaanderen worden ze in het seizoen geserveerd: de witte asperges van De Letter Asperges & Zo. De Letter is er in de wijde regio om gekend. Op acht hectare Zeeuws-Vlaamse grond wordt het ‘witte goud’ verbouwd. Best...
Saeftingherhof in Kieldrecht
In dit artikel:Met het pure rundvlees van het Saeftingherhof proef je écht de kwaliteit van de streekRundvlees met een zo klein mogelijke ecologische voetafdrukBezoek het Saeftingherhof in het Grenspark Groot SaeftingheContactgegevens Met het pure rundvlees van het...
Wortels van Waverijn in Philippine
Vers van het land naar de lokale klant, de wortels van Waverijn De polders van Philippine doorkruisend zie je in het teeltseizoen akkers met van die verhoogde teeltruggen. Hier groeien niet alleen de welbekende aardappelen, maar ook andere gewassen. Kijk eens naar het...
Zeeuwsche Zoute in Bruinisse
Ambachtelijk zeezout, puur uit Nationaal park de Oosterschelde Ben jij ook zo iemand die altijd van die leuke potjes zeezout en kruiden meeneemt uit het buitenland? Ben je een fijnproever, die gaat voor pure kwaliteit en natuurlijk gezond? Voor natuurlijke zeezout in...
Bar Goed in Walsoorden
Vrijheid, blijheid, en lekker eten Als je wel wat vakantievibes kunt gebruiken, dan hoef je niet ver weg. Zo aan het water van de Westerschelde gelegen, is Bar Goed the place to be om even het vakantiegevoel mee te pakken. In de zomer en zelfs in de winter. ‘Ibiza aan...
Bistro Bonne Foi in Terneuzen
Leven als een god in Oud Terneuzen Het bestaat in Zeeuws-Vlaanderen. Een bistro die de Franse naam eer aandoet. In een nostalgisch pand aan het Tuinpad in Oud Terneuzen waan je je bijna in Frankrijk bij Bistro Bonne Foi. De sfeervolle aankleding met houten tafeltjes...
Vis bij Jan Eskes in Terneuzen
Verse vis komt van dichtbij Vis kopen, dat doe je bij de lokale visboer. Daar heb je verse vis, geselecteerd door de vakman. Dat betekent kwaliteit. Kwaliteit betekent goed van smaak, en goed van herkomst. Wil jij alleen de beste vis op tafel en woon je centraal in...
FERM Bistrot in Hulst
FERM Bistrot, dat is ferm genieten Het is wel duidelijk: ons prachtige vestingstadje Hulst heeft de Bourgondische inslag van onze Vlaamse zuiderburen. Die zie je ook terug op de menukaart van FERM Bistrot aan de Gentsestraat 27, middenin het centrum van Hulst. En...
Slagerij Filip en Eva in Nieuw Namen
Goede herkomst, goede smaak De slogan ‘Weet wat je eet’ is bij Slagerij Filip en Eva in Nieuw Namen zeker van toepassing. De herkomst van het vlees en snijvlees, de salades en de speciaalkazen in de winkel is bekend. En die is in de meeste gevallen van heel dichtbij....
De Korenbeurs in Hulst
Nét dat beetje extra door de mix van modern en traditie bij Restaurant De Korenbeurs Als je gaat lunchen of dineren, dan wil je én leuk zitten, én fijn bediend worden. En natuurlijk ook goed eten. Gasten van Restaurant De Korenbeurs in hartje Hulst zijn het erover...
Vichysoisse soep (koude prei aardappelsoep)
Vichysoisse soep (koude prei aardappelsoep) 200 gram aardappels3 stuks prei (witte stuk)1 ui1 laurier50 gram boter1.5 liter kippenbouillon200 gram zure room Schil en was de aardappels en snijd grof. Snijd en was de prei, schil en snijd de ui.Stoof alles aan in de...
Geroosterde boswortels uit de oven met Labneh
Geroosterde Boswortels uit de oven met Labneh, Za'atar en olijfolie 1 bos boswortels1 teen knoflook250 gram yoghurt1 citroen1 tl gemalen komijn½ tl Za'atar (mengeling van sesam, sumak en tijm)50 gram olijfoliePlatte peterselierozemarijnTijm Meng de yoghurt met een...
Zoetzure augurken
Zoetzure augurken 2 kg augurken (of komkommers)750 gram suiker1 liter natuur azijn750 gram water10 gram zout Sommige varianten (zeker uit eigen tuin) hebben harde stekelige haartjes. Dan kan je het beste de augurk even wassen en licht schrobben met schuursponsje.Snijd...
Zoetzure rode ui
Zoetzure rode ui 5 rode uien150 gr azijn150 gr water150 gr suiker5 gr zout Pel de uien,snijd in 2 en snijd plakken van een halve cm.Maak even los met je handen, zodat de stukken uit elkaar vallen.Kook de azijn,water, suiker en zout op en voeg de uien toe.kook terug op...
Uienchutney
Uienchutney 1 kg rode of gele ui blokjes100 gram rode wijn75 gram witte wijnazijn75 gram suikertijm (laurier)zout (peper)50 gram zonnebloemolie Bak de ui aan in de zonnebloemolie.Voeg dan de suiker en rode wijn toe en kook volledig droog.Roer regelmatig, zeker op het...
Vegetarische korma curry met wortel
Vegetarische korma curry met wortel, ui, peulvruchten en zoete aardappel. 250 gram zoete aardappel geschild in blokjes 2x2 cm150 gram gekookte witte en bruine bonen1 ui in blokjes gesneden2 sjalot1 rode paprika2 kardamom peulen1 kaneelstok2 teentjes knoflook3 cm...
Borrelfietsroute
Laat de pannen in de keuken staan en trakteer jezelf op een culinaire ervaring op de fiets. Maak kennis met de borrelfietsroute, speciaal ontworpen voor degenen die liever genieten dan koken. Tijdens deze route maak je kennis met streekproducenten, smaakvolle lokale...
Pik in ’t potje
Een heerlijk streekgerecht gemaakt van Zeeuws-Vlaamse ingrediënten: aardappelen en eieren! Vroeger was dit gerecht een typische winterkost en werd vooral gegeten als de moestuin weinig opleverde. Het verhaal gaat dat de naam is ontstaan doordat de gekookte eieren uit...
Klakkers
Klakkers! Ken je ze? Het is een Zeeuws-Vlaams woord voor wentelteefjes. Volgens taaldeskundigen heeft het woord 'klakkers' te maken met het geluid. Klakken betekent zoveel als 'met een kletsend geluid werpen’. Heerlijk tijdens de lunch om je oude boterhammen op te...
Asperges met ham en ei
Een heerlijk recept gemaakt van Zeeuwse asperges! Fietsreceptenroute Al eens aan gedacht om de ingrediënten van je asperges bij elkaar te fietsen? Fiets door het mooie West-Zeeuws-Vlaanderen en verzamel onderweg de juiste ingrediënten zoals aangegeven in dit...
Pannenkoeken
Een heerlijk pannenkoeken recept gemaakt van Zeeuws-Vlaamse ingrediënten!
Uiensoep met zuurdesem crouton en oude kaas
Een heerlijk recept gemaakt van Zeeuwse uien! Receptenfietsroute Al eens aan gedacht om de ingrediënten van je uiensoep bij elkaar te fietsen? Fiets door het mooie West-Zeeuws-Vlaanderen en verzamel onderweg de juiste ingrediënten zoals aangegeven in dit recept....