inspiratieplatform voor streekproducenten, horeca, verswinkels, inwoners en toeristen

Koop eet en beleef lokaal
Vereecken Fruit in Vogelwaarde

Vereecken Fruit in Vogelwaarde

Fruit gerijpt aan de bomen is het lekkerst Je tanden in een frisse, knapperige appel, lepelen van een toetje van peer met mascarpone en kaneel. Rode lippen van een handje net geplukte kersen. Pruimencrumble, nog warm uit de oven. Fruit geeft het leven een zoete smaak!...

Lees meer
Natuurlijk Verschueren Lamsvlees in Graauw

Natuurlijk Verschueren Lamsvlees in Graauw

Lamsvlees, mals, zacht van smaak en niet vet Een Ierse stoofpot van lamsvlees, langzaam gegaard in de oven. Sappige lamsrack met rozemarijn van de barbecue. In een mum in de pan gebakken lamsmedaillons. Een Marokkaanse lamsragout uit de tajine. Of lamskebab op een...

Lees meer
Cadsand Fruit in Zaamslag

Cadsand Fruit in Zaamslag

Fris en fruitig, die peren en appels in de fruitkar van Cadsand Fruit in Zaamslag De eerste perenbomen gingen in 1968 de grond in โ€˜Op Notenโ€™ ten zuiden van Othene. Het jaar erop plantte de vader van Anja de volgende bomen op De Kraag. Het was het begin van het...

Lees meer
Hollandse Mosselcentrale in Axel

Hollandse Mosselcentrale in Axel

Zo eet je een mosselmaaltijd van restaurantkwaliteit bij de Hollandse Mosselcentrale Met de hand gesorteerde mossels recht uit hun natuurlijke water in de pan, dat kan niet beter. Als je mossels van superieure kwaliteit wilt eten, dan ben je bij de Hollandse...

Lees meer
Woest 17 in Nieuwvliet

Woest 17 in Nieuwvliet

Onweerstaanbaar Woest 17 Woest aantrekkelijk is een goede aanduiding voor de Noordzee, vinden Ruben Goethals en Marijn van den Hemel. Hun stoere strandpaviljoen Woest 17 is in harmonie met de ruige en niet te temmen zee. Tussen alle botanische planten met het...

Lees meer
Chef Charlotte: verrassend vegetarisch

Chef Charlotte: verrassend vegetarisch

Zie je het logo, dan weet je waar het bij Charlotte Dun om draait. โ€˜Chef Charlotte - Food made with Lotโ€™s of loveโ€™. Een graanhalm erbij. Dat betekent vรฉรฉl liefde van Charlotte, voor het maken van lekkere en gezonde voeding van alles wat de aardbodem biedt. Charlotte...

Lees meer

Nog meer lezen? Hier vind je al onze streekproducenten, horeca en versspecialisten!

RECEPT VAN DE MAAND

Panna cotta van karnemelk, aardbei en citroen

Ooit al eens gehoord van frenzen of errebezems? Een mooie rode, glimmende aardbei, daar word je vrolijk van! De beste aardbeien koop je natuurlijk in de zomermaanden en ook in Zeeland zijn ze dan volop verkrijgbaar. Het aardbeienseizoen uit de volle grond loopt vanย mei tot september. We hebben een heerlijk recept voor je!

Bekijk het recept

Recept kersensorbet koop eet en beleef lokaal

INSPIRATIEPLATFORM

Op onze website laten we je kennismaken met de lokale ondernemers uit onze mooie streek en de lokale producten die zij produceren of waar zij mee werken.

Van winkels tot de leukste restaurants, van onze streekproducenten tot recepten met lokaal lekkers!

SMAAKMAKERS
streekproducenten
recepten
Smaaklokalen
receptenroutes

Over ons

“Onze missie is simpel: we brengen streekproducten weer terug naar onze tafels, waar we samen kunnen genieten van al het moois dat onze regio te bieden heeft. We verbinden lokale producenten en ondernemers die met lokale producten werken, zodat zij samen kunnen groeien en bloeien.

Koop eet beleef lokaal Marcin Beaufort Odile de Pooter

Zet een chefkok en een marketeer bij elkaar die allebei van lokale streekproducten houden, en voilร : Koop, eet en beleef lokaal. De trots voor de eigen streek waarin Marcin Beaufort en Odile de Pooter al jaren werkzaam zijn, onze eetcultuur en het gedreven ondernemerschap in de regio maken dat ze enorm betrokken zijn bij wat er hier gebeurt.

Voor wie?

  • Streekproducenten
  • Agrarische sector (landbouw, veeteelt etc), visserij
  • Boerderijwinkels, markt- en verkoopkramen

  • Horecazaken die met lokale producten (willen) werken
  • Lokale versspecialisten zoals bakkers en slagers die met lokale producten (willen) werken