inspiratieplatform voor streekproducenten, horeca, verswinkels, inwoners en toeristen
Vereecken Fruit in Vogelwaarde
Fruit gerijpt aan de bomen is het lekkerst Je tanden in een frisse, knapperige appel, lepelen van een toetje van peer met mascarpone en kaneel. Rode lippen van een handje net geplukte kersen. Pruimencrumble, nog warm uit de oven. Fruit geeft het leven een zoete smaak!...
Natuurlijk Verschueren Lamsvlees in Graauw
Lamsvlees, mals, zacht van smaak en niet vet Een Ierse stoofpot van lamsvlees, langzaam gegaard in de oven. Sappige lamsrack met rozemarijn van de barbecue. In een mum in de pan gebakken lamsmedaillons. Een Marokkaanse lamsragout uit de tajine. Of lamskebab op een...
Cadsand Fruit in Zaamslag
Fris en fruitig, die peren en appels in de fruitkar van Cadsand Fruit in Zaamslag De eerste perenbomen gingen in 1968 de grond in โOp Notenโ ten zuiden van Othene. Het jaar erop plantte de vader van Anja de volgende bomen op De Kraag. Het was het begin van het...
Hollandse Mosselcentrale in Axel
Zo eet je een mosselmaaltijd van restaurantkwaliteit bij de Hollandse Mosselcentrale Met de hand gesorteerde mossels recht uit hun natuurlijke water in de pan, dat kan niet beter. Als je mossels van superieure kwaliteit wilt eten, dan ben je bij de Hollandse...
Woest 17 in Nieuwvliet
Onweerstaanbaar Woest 17 Woest aantrekkelijk is een goede aanduiding voor de Noordzee, vinden Ruben Goethals en Marijn van den Hemel. Hun stoere strandpaviljoen Woest 17 is in harmonie met de ruige en niet te temmen zee. Tussen alle botanische planten met het...
Chef Charlotte: verrassend vegetarisch
Zie je het logo, dan weet je waar het bij Charlotte Dun om draait. โChef Charlotte - Food made with Lotโs of loveโ. Een graanhalm erbij. Dat betekent vรฉรฉl liefde van Charlotte, voor het maken van lekkere en gezonde voeding van alles wat de aardbodem biedt. Charlotte...
Nog meer lezen? Hier vind je al onze streekproducenten, horeca en versspecialisten!
RECEPT VAN DE MAAND
Ooit al eens gehoord van frenzen of errebezems? Een mooie rode, glimmende aardbei, daar word je vrolijk van! De beste aardbeien koop je natuurlijk in de zomermaanden en ook in Zeeland zijn ze dan volop verkrijgbaar. Het aardbeienseizoen uit de volle grond loopt vanย mei tot september. We hebben een heerlijk recept voor je!
INSPIRATIEPLATFORM
Op onze website laten we je kennismaken met de lokale ondernemers uit onze mooie streek en de lokale producten die zij produceren of waar zij mee werken.
Van winkels tot de leukste restaurants, van onze streekproducenten tot recepten met lokaal lekkers!
SMAAKMAKERS
streekproducenten
recepten
Smaaklokalen
receptenroutes
Over ons
“Onze missie is simpel: we brengen streekproducten weer terug naar onze tafels, waar we samen kunnen genieten van al het moois dat onze regio te bieden heeft. We verbinden lokale producenten en ondernemers die met lokale producten werken, zodat zij samen kunnen groeien en bloeien.“
Zet een chefkok en een marketeer bij elkaar die allebei van lokale streekproducten houden, en voilร : Koop, eet en beleef lokaal. De trots voor de eigen streek waarin Marcin Beaufort en Odile de Pooter al jaren werkzaam zijn, onze eetcultuur en het gedreven ondernemerschap in de regio maken dat ze enorm betrokken zijn bij wat er hier gebeurt.
Voor wie?
- Streekproducenten
- Agrarische sector (landbouw, veeteelt etc), visserij
- Boerderijwinkels, markt- en verkoopkramen
- Horecazaken die met lokale producten (willen) werken
- Lokale versspecialisten zoals bakkers en slagers die met lokale producten (willen) werken