Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke worteltaart van onze regionale chef Marcin Beaufort. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!
Worteltaart
Ingrediรซnten
- 500 gram wortel julienne
- 4 stuks grote Zeeuwse eieren
- 125 gram blonde basterdsuiker
- 125 gram rietsuiker
- 2 rasp van sinaasappel
- 150 gram zonnebloemolie
- 225 gram bloem van de molen
- 10 gram bakpoeder
- 5 gram zout
- 5 gram gemalen steranijs
Garnering
- 100 gram worteljulienne
Glazuur
- 1 eiwit
- 140 gram poedersuiker
- citroenrasp
Bereidingswijze
- Mix alle bloem en poeders.
- Klop de eieren op met de suiker en de sinaasappelrasp. Meng er de olie en bloem onderdoor.
- Mix dit onder de wortel.
- Leg in een bakplaat met bakpapier.
- Bak in oven 180c.
- +/-25 minuten, afhankelijk van de hoogte.
- Check voor gaarheid.
- Laat afkoelen en snijd in stukken.
- Meng het eiwit met de citroenrasp en de poedersuiker.
- Bestrijk deze met glazuur, snijd de taart in stukken.
- Meng de overige wortel julienne met citroensap en knijp goed uit. Leg dit boven op de taart.
Over de chefkok
Marcin Beaufort werkt het recept voor dit gerecht voor ons uit. Hij komt uit Cadzand en is een energieke veertiger die zijn opleiding genoot in de gerenommeerde hotelschool Ter Groene Poorte. Als gediplomeerd kok ging hij aan de slag in restaurants in Belgiรซ, Nederland, Groot-Brittanniรซโฆ en ver daarbuiten. En deze internationale leerschool heeft Marcin geen windeieren gelegd, want de brede basis aan keukenkennis en ervaring laat hem nu toe om zijn grootste passie uit te oefenen: culinair advies geven om betere gerechten te bereiden รฉn dus (nog meer) tevreden gasten te maken.
Marcin Culi-advies | kok aan huis | workshops
www.marcinbeaufort.nl | info@marcinbeaufort.nl | +31 652302188