Marcin Beaufort van Marcin Culi Advies werkte heerlijke gerechten uit, bereid met streekproducten. Deze keer Zeeuwse makreel van de barbecue.
Warm gerookte Zeeuwse makreel van de barbecue
Wat heb je nodig?
Ingrediรซnten
- 2 makrelen van ongeveer 400 gram
- 50 gram grof zeezout
- 50 gram sojasaus
- 50 gram bruine suiker
- 1 citroen
- Zwarte peper
Voor de vinaigrette
- 50 gram soja saus
- 25 gram Sesamolie
- 50 gram sushi azijn
- 1 komkommer
- 1 granny smith appel
Bereidingswijze
- Maak de makrelen schoon en verwijder de ingewanden.
- Maak een pekel met de soja, zout, basterdsuiker, peper en citroen.
- Laat 2 uur marineren.
- Haal de makrelen uit de marinade, dep droog en rook ze daarna warm op 90C tot ze gaar zijn.
- Maak een vinaigrette met sesamolie, soja en de citroen en marineer hierin de geraspte komkommer en appel.
- Smakelijk!
Leuk om te weten
Over de chefkok
Marcin Beaufort werkt het recept voor dit gerecht voor ons uit. Hij komt uit Cadzand en is een energieke veertiger die zijn opleiding genoot in de gerenommeerde hotelschool Ter Groene Poorte. Als gediplomeerd kok ging hij aan de slag in restaurants in Belgiรซ, Nederland, Groot-Brittanniรซโฆ en ver daarbuiten. En deze internationale leerschool heeft Marcin geen windeieren gelegd, want de brede basis aan keukenkennis en ervaring laat hem nu toe om zijn grootste passie uit te oefenen: culinair advies geven om betere gerechten te bereiden รฉn dus (nog meer) tevreden gasten te maken.
Marcin Culi-advies | kok aan huis | workshops
www.marcinbeaufort.nl | info@marcinbeaufort.nl | +31 652302188