Visbouillon

door

Dit recept behoort tot het lokale kerstmenu 2024

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkersteย receptenย met streekproducten voor je op een rij gezet.ย Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek.ย Maak vandaag visbouillon klaar. Lees stap voor stap hoe je dit gerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)

Visbouillon

Visbouillon

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediรซnten
  

  • 1.5 kg visgraten van witvis tong, tarbot, schol, etc.
  • 3 liter water
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 kleine ui
  • 1 stuk wit van prei
  • 1 stengel bleekselder
  • 5 gram zout
  • 1 blaadje laurier
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 5 takjes tijm

Bereidingswijze
 

  • Hak de visgraten en verwijder, kieuwen, bloed en kuit, laat goed spoelen onder koud water.
  • Stoof de grof gehakte gewassen groeten aan en voeg de visgraten toe.
  • Blus af met de witte wijn, water en kruiden.
  • Kook op en schuim af, laat 2 minuten doorkoken en een uurtje trekken.
  • Draai het vuur uit en laat dan ca. 15 minuten staan bezinken.
  • Giet langzaam door een fijne zeef.
  • Kook nog een keer op en kook in tot 2 liter.
  • Laat afkoelen en bewaar in koeling of diepvries in kleine porties.
Trefwoord noordzeevis