Vegetarische korma curry met wortel, ui, peulvruchten en zoete aardappel.
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Ingrediรซnten
- 250 gram zoete aardappel geschild in blokjes 2×2 cm
- 150 gram gekookte witte en bruine bonen
- 1 ui in blokjes gesneden
- 2 sjalot
- 1 rode paprika
- 2 kardamom peulen
- 1 kaneelstok
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm gemberwortel
- 250 gram tomaten blik blokjes
- 5 gram kurkuma
- 5 gram garam massala
- 100 gram bruine bonen
- 10 gram koriander gemalen
- 400 gram kokosmelk
- 30 gram cashewnoten
- 1 kruidnagels
- 1 gehakte rode chillipeper
- 10 gram suiker
- Zwarte peper zout
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappels, wortel, sjalot en ui en snijd in grove stukken en gaar in oven van 160C tot ze beetgaar zijn.
- Bak de cardamom, ui, kaneel, knoflook, gember, kurkuma en garam massala aan in een pan en voeg de tomatenblokjes toe.
- Mix dit samen met de helft van de bruine bonen, cashew, chilli, kokosmelk en kruiding in een mixer of blender.
- Kook dit alles op zacht vuur een 15 minuten.
- Voeg nu de gegaarde groenten toe en de rest van de peulvruchten en laat enkele minuten zacht koken.
- Kruid af.
- Werk af met gesneden lente ui, tomaat, cashew noten, chillipeper , koriander en limoen.