Vegetarische korma curry met wortel

door

Koop eet en beleef lokaal

Vegetarische korma curry met wortel, ui, peulvruchten en zoete aardappel.

Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Porties 0

Ingrediรซnten
  

  • 250 gram zoete aardappel geschild in blokjes 2×2 cm
  • 150 gram gekookte witte en bruine bonen
  • 1 ui in blokjes gesneden
  • 2 sjalot
  • 1 rode paprika
  • 2 kardamom peulen
  • 1 kaneelstok
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gemberwortel
  • 250 gram tomaten blik blokjes
  • 5 gram kurkuma
  • 5 gram garam massala
  • 100 gram bruine bonen
  • 10 gram koriander gemalen
  • 400 gram kokosmelk
  • 30 gram cashewnoten
  • 1 kruidnagels
  • 1 gehakte rode chillipeper
  • 10 gram suiker
  • Zwarte peper zout

Bereidingswijze
 

  • Schil de zoete aardappels, wortel, sjalot en ui en snijd in grove stukken en gaar in oven van 160C tot ze beetgaar zijn.
  • Bak de cardamom, ui, kaneel, knoflook, gember, kurkuma en garam massala aan in een pan en voeg de tomatenblokjes toe.
  • Mix dit samen met de helft van de bruine bonen, cashew, chilli, kokosmelk en kruiding in een mixer of blender.
  • Kook dit alles op zacht vuur een 15 minuten.
  • Voeg nu de gegaarde groenten toe en de rest van de peulvruchten en laat enkele minuten zacht koken.
  • Kruid af.
  • Werk af met gesneden lente ui, tomaat, cashew noten, chillipeper , koriander en limoen.