Vanille-ijs

door

Zelfgemaakt vanille-ijs is een van die klassiekers die nooit teleurstelt. Met zijn rijke, romige textuur en de smaak van echte vanille is het een favoriet bij jong en oud. Bovendien is het maken van vanille-ijs thuis een eenvoudig proces dat je veel voldoening geeft.

Het mooie aan zelf vanille-ijs maken is dat je volledige controle hebt over de ingrediรซnten. Je kunt experimenteren met de hoeveelheid suiker, de intensiteit van de vanille en zelfs variรซren door extra ingrediรซnten zoals stukjes chocolade of vers fruit toe te voegen.

Vanille-ijs

Vanille-ijs

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediรซnten
  

  • 1 liter melk
  • 500 gram room
  • 350 gram suiker
  • 2 vanillestokjes
  • 12 stuks eidooiers

Bereidingswijze
 

  • Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de vanille uit. Voeg dit samen met de peulen toe aan de melk en kook op.
  • Klop ondertussen de eierdooiers schuimig samen met de suiker.
  • Zodra de melk kookt, zet het vuur lager en schep een goede pollepel melk bij de opgeklopte eieren.
  • Vermeng deze goed en giet nu alles terug in de pan.
  • Onder voortduren zachtjes roeren gaar het vanille op laagvuur tot dat een temperatuur bereikt is van 80C en de massa begint te dikken.
  • Zeef de massa boven een kom en voeg de koude room toe.
  • Laat alles goed afkoelen, dek af met plasticfolie.
  • Plaats 1 nacht in de koelkast zodat de smaken goed door kunnen ontwikkelen.
  • Draai op in een ijsmachine.

Serveertip!

  • Met versfruit, pannenkoeken of chocolade saus.
Trefwoord melk