Tomaten met kruidenkorst is perfect als bijgerecht bij een diner, maar kan ook dienen als een lichte lunch of zelfs als onderdeel van een zomerse salade. De combinatie van warme, zachte tomaten met een krokante kruidenkorst zorgt voor een heerlijk contrast in texturen en smaken. Bovendien is het volledig aanpasbaar aan je smaak, je kunt bijvoorbeeld kruiden toevoegen om het gerecht een persoonlijke twist te geven.
Ga zelf aan de slag!
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkersteย receptenย met streekproducten voor je op een rij gezet.ย Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek.ย Maak vandaag deze heerlijke tomaten met kruidenkorst klaar uit de oven. Lees stap voor stap hoe je dit gerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen opย social media, dat vinden we leuk:)
Tomaten met kruidenkorst uit de oven
Ingrediรซnten
- 8 rijpe tomaten
- 50 gram boter
- 50 gram paneermeel of panko
- 1 teen knoflook
- tijm
- verse peterselie
- peper en zout
Bereidingswijze
- Pel en hak de teen knoflook samen met wat zout, tijm en peterselie. Vermeng dit met het paneermeel.
- Verwarm de oven voor op 220C.
- Snijd de tomaten in 2-en en leg op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en verdeel er de kruidenkorst overheen.
- Bak in de oven voor 6-8 minuten.
- Smakelijk eten!