Genieten van zee, vee en veld bij ‘t Vlasbloemeken
Op de menukaart van restaurant ’t Vlasbloemeken in Koewacht prijken voornamelijk producten van ‘zee, vee en veld’. Hier worden op de met linnen gedekte tafels traditionele Zeeuwse smaken met een eigentijdse twist geserveerd. Waarom van ver halen wat er lokaal aan ‘zoveel schitterend mooie producten’ voorhanden is? Voor Eric en Bianca van Bochove is dit helemaal geen vraag. “Al het lekkers komt van zee, vee en veld, dat is ons motto. De smaak van Zeeuws-Vlaanderen is puur, no-nonsense, heerlijk en eerlijk. Wij koken met de seizoenen mee, dus we gebruiken erg vaak weer andere producten. De mooiste producten uit Zeeland. Van een wortel of knolselder uit de polders, tot Oosterscheldekreeft en asperges. We behandelen de producten met respect en bereiden de gerechten op traditionele wijze. De echte smaken accentueren, dat staat voorop.” Dit gebeurt met ware kunstwerken op het bord. ’t Vlasbloemeken heeft niet voor niets al sinds 2012 een Michelinster. Ga je een avond dineren bij restaurant ’t Vlasbloemeken, dan ben je verzekerd van een heerlijke avond met verrassende gerechten met de best bijpassende wijnen in een gastvrije, vriendelijke ambiance. Er worden drie menu’s geserveerd: het JRE-menu met smaken uit de moderne Nederlandse keuken, het Crustacé-menu , schaal- en schelpdieren en het wekelijkse Businesslunchmenu ‘met het beste uit de streek’. Houd de website www.vlasbloemeken.nl en de socials in de gaten om te reserveren voor speciale arrangementen.
Exclusief en verfijnd
De naam ’t Vlasbloemeken is streekgebonden. De plaats Koewacht is in het verleden bekend geraakt vanwege de vlasteelt en vlasverwerking. Het restaurant staat pal op de grens met België. Vroeger kwamen de vlassers naar het pand voor de uitbetaling van hun loon. Het is ook gebruikt als douanekantoor, en als hotel. Waar nu avonden lang genoten wordt van opeenvolgende dinergangen, werden ooit nog danslessen gegeven. Een locatie met een rijk verleden, daar aan de landsgrens. In 2005 namen chef Eric en gastvrouw/sommelier Bianca ’t Vlasbloemeken over. Beiden hebben jarenlang internationaal ervaring in toprestaurants opgedaan. In hun restaurant met de exclusieve, verfijnde keuken proef je hoe lekker de lokale smaken zijn. Alles van de menukaart wordt zelf gemaakt. Amuses, soepen, voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten, sauzen. Eric en Bianca staan niet alleen achter het gebruik van streekproducten in hun keuken vanwege de versheid en diversiteit. “Door ondernemers uit de buurt te steunen zorg je voor de toekomst. Zo houd je de samenleving leefbaar en verklein je je ecologische footprint.” Vanaf het begin is het Erics en Bianca’s drijfveer geweest hun gasten te verwennen met een eerlijke, heerlijke keuken en een persoonlijke benadering. Het hele team, klein en hecht, werkt hieraan mee. Wil je exclusief genieten van lokale smaken, dan zit je bij ’t Vlasbloemeken met de producten van zee, vee en veld op je bord wel goed.
Restaurant ’t Vlasbloemeken
Nieuwstraat 8, Koewacht
Tel. 0114-361914