Dit recept behoort tot het lokale kerstmenu 2024
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag stoofpeertjes klaar met vanille-ijs en stroopwafel crumble . Lees stap voor stap hoe je dit gerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)
Stoofpeertjes met vanille-ijs en stroopwafel crumble
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Ingrediรซnten
- 4 stuks stoofpeertjes
- 1 citroen sap
- 1/2 fles rode wijn
- 100 gram suiker
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- 2 kruidnagels
- 1 laurierblad
- 5 zwarte peperkorrels
- 500 gram vanille ijs
- 2 stroopwafels
Bereidingswijze
- Schil de peertjes en verwijder met een bolletjes lepel in 1 of 2 keer langsonder het klokhuis.
- Breng de wijn met de suiker en ingredienten aan de kook.
- Leg er de peertjes in en daarbovenop een stuk bakpapier.
- Kook ze gedurende 30-40 minuten op laag vuur gaar.
- Haal ze voorzichtig uit het vocht .
- Zeef het vocht.
- Kook het vocht in tot de helft en bind lichtjes af met wat maizena.
- Leg er de peren terug in.
- Hak ondertussen de stroopwafels fijn.
- Serveer met vers vanille-ijs.