Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag steak tartaar klaar met pickles en krokante aardappel. Lees stap voor stap hoe je dit gerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)

Steak tartaar met pickles en krokante aardappel
Ingrediënten
- 500 gram lokaal rundvlees van goede kwaliteit
Dressing steak tartaar
- 2 el Worcestersaus saus
- 10 druppels tabasco
- 1 el gram dijonmosterd
- 30 gram olijfolie
- Gemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Schil de frietaardappel en was. Snijd op een mandoline in fijne julienne.
- Bak in een voorverwarmde frituurpan van 180C.
- Haal ze uit de olie als ze krokant zijn. Lek uit op keukenpapier en kruid met zout.
- Lek de pickles uit op een zeef en vang het vocht op.
- Vermeng dit vocht met de verse mayonaise.
- Bewaar ook de garnituren.
- Snijd het rundsvlees met een scherp mes in fijne tartaar (blokjes).
- Vermeng dit met peper, zout en de dressing.
- Verdeel in 4 stukken en duw plat in een ring. Leg op bord.
- Leg er de kropslaharten, pickles groenten tegenaan.
- Werk af met de ringen sjalot, verse kruiden en een paar kappertjes.