In dit artikel:
Met het pure rundvlees van het Saeftingherhof proef je écht de kwaliteit van de streek
Als je in de zomerperiode in het Grenspark Groot Saeftinghe wandelt, zie je her en der kuddes Belgisch witblauwen grazen. Of de runderen liggen net op hun gemakje te herkauwen, dat kan ook natuurlijk.
Terwijl de dames gedijen op het malse gras, is er een heerlijk stuk kwaliteitsvlees in de maak. Puur natuurvlees dat op verantwoorde, diervriendelijke en duurzame wijze wordt geproduceerd. Zes maanden lang grazen de vrouwelijke dieren op uitgestrekte binnendijkse natuurgebieden, waar de vegetatie zijn eigen leven leidt.
Dit smakelijke dieet zorgt ervoor dat bewuste fijnproevers kunnen genieten van de diepe volle smaak van rijper rundvlees.
Rundvlees met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk
Weet je dat het Belgisch witblauw ras het runderras is met de kleinste ecologische voetafdruk? Ze hebben vergeleken met andere runderen de minste hoeveelheid voer nodig voor de grootste vleesaanzet.
Milieubewustzijn is belangrijk voor Geert en Kris Meersschaert-Van Royen van Saeftingherhof.
“Sinds 2014 verkopen we ons eigen vlees op de boerderij in zorgvuldig samengestelde pakketten. Ons doel is via de korte keten de klant rechtstreeks de beste kwaliteit aan te bieden op een duurzame wijze en aan een eerlijke prijs”, vatten zij hun visie samen.
“Door als boer recht aan de consument te verkopen, werken we samen aan duurzame veeteelt met een zo klein mogelijk voetafdruk. Dit ras heeft alle troeven voor het perfecte stukje vlees op uw bord.”
Geert en Kris kwamen in 1991 in de Prosperpolder terecht, in het Grensland Groot – Saeftinghe. Beiden bezaten een voorliefde voor het boerenleven. Toen ze per toeval de zorg voor een pasgeboren kalfje kregen, werd deze voorliefde aangewakkerd. Ze kochten een boerderij die uitgroeide tot het Saeftingherhof.
Grenspark Groot Saeftinghe vlees is het ganse jaar door verkrijgbaar. Het wordt los en in pakketten verkocht. Het vlees wordt vacuüm verpakt per stuk of per 2 stuks. Zo’n vleespakket van ongeveer 13 kilo bestaat uit biefstuk, entrecote, rosbief, worst, saté, schenkel, stoofvlees, gehakt en hamburgers. Daarnaast is er ook nog filet pure, ribeye, bereid stoofvlees en varkensvlees verkrijgbaar.
Op de website www.saeftingher.com staat een overzicht met data van beschikbaarheid en de prijs per kilo. De prijslijst met alle producten is aan te vragen via info@saeftingher.com.
Bezoek het Saeftingherhof in het Grenspark Groot Saeftinghe
Het ruwvoer voor de winterperiode wordt door Geert en Kris binnen vijf kilometer van de boerderij geteeld.
Interessant weetje: Geert en Kris volgen het hele traject van de vleesproductie op de voet, om de koeien zo weinig mogelijk stress te bezorgen. Ook versnijden ze eigenhandig al het vlees en wordt het gehakt, de worst en de hamburgers zelf gemaakt. Op de boerderij kun je een groepsrondleiding volgen, waarbij je alles te weten komt over de koeien en hun verzorging.
Als deelnemer van de coöperatie Groot Saeftinghe Smaekt is het Saeftingherhof actie in deelname aan markten, open dagen en activiteiten in het Grenspark. Volg Saeftingherhof op Facebook en Instagram voor alle laatste nieuwtjes.
Contactgegevens
Saeftingherhof
Hertog Prosperstraat 20
9130 Kieldrecht
Tel: 0032498181414