Poffertjes

door

Het zelf klaarmaken van poffertjes met lokale ingrediรซnten is een heerlijke manier om te genieten van deze traditionele Nederlandse lekkernij. Poffertjes zijn kleine, luchtige pannenkoekjes die vaak geserveerd worden met poedersuiker en een klontje boter.

Ga zelf aan de slag!

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag heerlijke Zeeuwse poffertjes klaar. Lees stap voor stap hoe je dit gerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)

Zeeuwse poffertjes

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Lunch, Tussendoortje
Porties 4 personen

Ingrediรซnten
  

  • 300 gram Zeeuwse bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 2 eieren opsplitsen in 1 eiwit – 2 eidooiers
  • 10 gram suiker
  • 400 gram volle melk
  • 40 gram roomboter
  • Snuf zout
  • Roomboter en poedersuiker om te bestrooien

Bereidingswijze
 

  • Meng de bloem, bakpoeder en zout.
  • Meng de eidooiers met de melk en voeg de helft bij het bloemmengsel.
  • Vermeng goed en roer er dan de rest van de melk onderdoor.
  • Klop het eiwit op met de suiker en spatel onder het beslag door.
  • Laat 10 minuten rusten.
  • Giet het beslag in een spuitflesje.
  • Verwarm ondertussen de poffertjesplaat op hoog vuur en strijk in met boter.
  • Giet de hete poffertjesplaat halfvol met beslag. Draai het vuur laag.
  • Als het beslag bijna droog is aan de bovenkant, draai dan de poffertjes met een vork om.
  • Bak ook goudbruin aan de andere kant (korter) en haal ze uit de pan.
  • Herhaal dit tot het beslag op is.
  • Schep een lekkere klont boter op de poffertjes en bestrooi rijkelijk met poedersuiker.
Trefwoord bloem, eieren, zuivel