Dit recept behoort tot het lokale kerstmenu 2024
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag huisgemaakte pickles klaar. Lees stap voor stap hoe je dit bijgerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)
Pickles
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Ingrediรซnten
- 3 stuks wortel
- 30 stuks kleine zilveruitjes vers
- ยฝ bloemkool
- ยฝ komkommer
- 250 gram azijn
- 175 gram water
- 50 gram suiker
- 50 gram fijne scherpe mosterd
- 3 tl kurkuma
- 1 tl gemalen korianderzaad
- 1 blaadje laurier
- 8 gram maรฏzena
- 4 gram zout
- Gemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Schil de wortel en snijd in fijne blokjes.
- Pel de zilveruitjes (tip: leg ze in water) en snijd doormidden.
- Maak de bloemkool school en snijd in kleine roosjes.
- Snijd de komkommer in fijne blokjes.
- Kook de suiker, water, mosterd en azijn op met de specerijen. Kruid met peper en zout.
- Voeg de zilveruitjes toe en laat 1 minuut doorkoken.
- Voeg nu de wortel en bloemkool toe en laat 1 minuut doorkoken.
- Voeg als laatste de komkommerblokjes toe.
- Vermeng de maรฏzena met wat water en roer dit door het mengsel.
- Kook goed uit voor 2 minuten.
- Giet het mengsel in gesteriliseerde potten en sluit het deksel.
- Laat afkoelen en bewaar op koele, donkere plek.