Paviljoen ’t Schor in Graauw

door | Gemeente Hulst, Graauw, smaaklokaal

Proost op het Zeeuws-Vlaamse leven bij Paviljoen ‘t Schor

Het is bijna alsof je aan het strand bent, maar je hoeft er als Oost-Zeeuws-Vlaming een stuk minder ver voor te rijden. Danny en Christien Buijsrogge zetten tien jaar geleden met hun idee wél zoden aan de dijk. Beter gezegd, een prachtig paviljoen. Geen strandpaviljoen, maar een dijkpaviljoen. Met eenzelfde sfeer. Paviljoen ’t Schor, net over de zeedijk bij Paal, blijkt een geliefde plek om te genieten van lekker en goed eten en een fantastisch zicht op Grenspark Groot Saeftinghe en de Westerschelde. Een zicht dat altijd anders is, en altijd mooi.

Bourgondisch genieten van de streek

Of het nu een warme zomerdag is of een natte, grijze winterdag, bij Paviljoen ’t Schor is het goed toeven. Koester je tijdens wat frissere dagen in de warme zonnestralen op het gezellige houten loungeterras. Drink er op een zwoele zomeravond een glas bubbels of een verkoelend streekbiertje van Brouwerij D’n Emma, een mooie tripel van Brouwerij Scheldevaartshoek of de eigen Tripel ’t Schor van Brouwerij Vermeersen, terwijl de zon achter de dijk ondergaat. Tip: bestel die volle borrelplank om te delen erbij. Warm na een winterwandeling door Saeftinghe je handen aan een heerlijke kop koffie, thee of chocolademelk met slagroom terwijl je smult van een lekker stuk ambachtelijke appeltaart. En dan hebben we het nog niet over de maaltijden op de menukaart, smakelijke gerechten met ingrediënten van kwaliteit, uit de streek. Voor Danny en Christien een heel logisch gegeven. “Onze inspiratie halen we uit onze gasten en andere ondernemers, zowel in binnen- als buitenland, en vooral uit de streek. Vanaf het begin werken we met ijs van Het Melkhuis uit Terhole, ambachtelijke kroketten van de Ambachterie uit IJzendijke/Oostburg, kaas van Fromagerie Murre uit ’s Gravenpolder en het hele jaar de frieten van ZVL-friet, door het vakmanschap van de mannen van Steijaert het hele jaar beschikbaar. Natuurlijk komt onze verse vis uit Yerseke en ons vlees uit het Belgische achterland. In het aspergeseizoen komt familie De Letter deze vanaf Absdale brengen, samen met overheerlijke aardbeien. Met goede producten werken is vanzelfsprekend de basis! Je kent het verhaal achter lokaal en regionaal, dus kun je dat ook goed uitdragen.”

Bijzondere beleving

De bourgondische inslag is wel duidelijk bij ’t Schor. Veel van de gasten komen uit België. Daarom speelt de keuken van ’t Schor hierop in. “Wij presenteren een mooie à la carte die de gehele dag verkrijgbaar is, seizoensuggesties en daarnaast de meer toegankelijke gerechten. Voor ieder wat wils.” Op de kaart prijken gerechten als klassieke filet pur, kogelbiefstuk, saté, scampi’s, kibbeling, vispan, Broodje ’t Schor, varkenshaas, salades en vegetarische schotels. Elk seizoen heb je extra keuze uit seizoensgerechten, zoals asperges, verse mosselen en wild. Een van de populaire zoete afsluiters van een heerlijke diner in strandsfeer is de huisgemaakte dame blanche. Alles wordt bereid met de beste producten van lokale bedrijven, met een lach geserveerd door de bekende gezichten van de bediening. Wil je een bijzondere beleving terwijl je met je geliefden en vrienden, familie en zakenrelaties bourgondisch geniet van het Zeeuws-Vlaamse leven? Dan wordt het tijd om erop te proosten bij het authentieke dijkpaviljoen ’t Schor.

Paviljoen ’t Schor

Havenstraat 54, Graauw

www.tschor.nl

paviljoen@tschor.nl

Tel. 0031625382207