Vier kerst met een lokaal kerstmenu

door

Kerst draait om samen zijn, genieten en vooral lekker eten. Dit jaar is er niets feestelijker dan een kerstmenu dat de lokale streekproducten in de schijnwerpers zet! Van verfijnde voorgerechten tot verrukkelijke desserts: het kerstmenu van 2024 biedt een culinaire reis door de smaken van de regio.

Kerstmenu met lokale producten

Elk gerecht is met zorg samengesteld en brengt de beste lokale producten naar je feesttafel. Met dit kerstmenu haal je niet alleen heerlijke gerechten in huis, maar ook een stukje lokale trots. Kies bij iedere gang iets uit waarmee jij je gasten wil verrassen.

Voorgerecht

of

of

Tussengerecht

of

of

Hoofdgerecht

of

of

Dessert

of

Een smaakvolle start

Het kerstdiner begint natuurlijk met lekkere voorgerechten. Kies bijvoorbeeld voor een steak tartaar van lokaal rund, een echte klassieker, geserveerd met huisgemaakte pickles en een krokant accent van aardappel. Zin in iets met een vleugje zee? Kies dan voor de tartaar van makreel met quinoa, een hartige tomasu sojasaus, gepekelde komkommer en een frisse duindoornmayonaise. Voor de vegetariรซrs is er een heerlijke gepofte knolselderij, gecombineerd met romige misocrรจme, oude kaas, shiitake en verse kruiden.

Tussengerechten die verrassen

Het tussengerecht is een perfect moment om de smaakbeleving naar een hoger niveau te tillen. Proef de gebakken coquilles met aardpeersoep, kerrieschuim en een hint van appel. De bloemkoolrisotto is een heerlijk gerecht, compleet met rode poon, citroen-beurre blanc en gekarameliseerde ui. Voor wie kiest voor een plantaardig gerecht, is de falafel van bruine bonen en rode biet de perfecte optie die net zo feestelijk en lekker is.

Hoofdgerechten met karakter

Het hoofdgerecht vormt het hart van het kerstdiner. Voor de vleesliefhebbers is er Zeeuws hert, gecombineerd met een pompoen hasselback en een rode wijnsaus. Vegetariรซrs kunnen genieten van gegrilde pompoen uit de oven, gegarneerd met fetakaas, walnoot, honing en een vleugje citroen. Visliefhebbers worden verwend met een verfijnde kabeljauwfilet, geserveerd met garnalen, karnemelkpuree en een heerlijke garnalensaus.

Een zoete afsluiting

Het dessert is de perfecte afsluiter van dit kersmenu. Geniet van stoofpeertjes in rode wijn, subtiel gekruid met specerijen en vergezeld van stroopwafelcrumble en romig vanille-ijs. Of kies voor de chocolade-peer brownie, een rijke traktatie met knapperige walnoten die smelt in de mond.

Fijne feestdagen en eet smakelijk!