inspiratieplatform voor streekproducenten, horeca, verswinkels, inwoners en toeristen
Laatste nieuws
Vier kerst met een lokaal kerstmenu
Kerst draait om samen zijn, genieten en vooral lekker eten. Dit jaar is er niets feestelijker dan een kerstmenu dat de lokale streekproducten in de schijnwerpers zet! Van verfijnde voorgerechten tot verrukkelijke desserts: het kerstmenu van 2024 biedt een culinaire...
Bietencampagne Zeeuws-Vlaanderen
Je staat er niet direct bij stil, maar aan de suikerbiet hebben we een paar lekkernijen te danken.
Met lokale producten zet je een streek uniek neer
Vier generaties Steijaert bewogen mee met de tijd in de agrarische sector, de vijfde zet dit voort. Ondanks, of misschien wel dankzij, de bedreigingen van het voortbestaan van veel landbouwbedrijven. De liefde voor de gewassen is meermaals van vader op zoon...
Bekijk hier alle nieuwsberichten
Onze smaaklokalen
’t Vlasbloemeken in Koewacht
Genieten van zee, vee en veld bij โt Vlasbloemeken Op de menukaart van restaurant โt Vlasbloemeken in Koewacht prijken voornamelijk producten van โzee, vee en veldโ. Hier worden op de met linnen gedekte tafels traditionele Zeeuwse smaken met een eigentijdse twist...
Auberge des Moules in Philippine
Bij Auberge des Moules kom je een beetje thuis Als opeenvolgende generaties al vijfenvijftig jaar je restaurant blijven bezoeken, dan doe je iets goed. In 2020 is het gouden jubileum voor restaurant Auberge des Moules te Philippine gepasseerd. Hoe slaagt de Auberge...
Bar & Grill Dockside in Sas van Gent
Een grilldiner bij Dockside, dat is een beleving Als je goed wilt borrelen en tafelen in een hippe entourage, ga dan eens naar Bar & Grill Dockside. De imponerende moderne bar, hoge plafonds, sfeerverlichting en doorkijk naar de keuken van dit moderne...
Bij Camiel in Philippine
Kwaliteit, smaak, eerlijkheid en seizoensgebonden De mosselvisser die halverwege de negentiende eeuw het pand aan de Visserlaan 1 in Philippine bewoonde, had het goed bekeken. Zijn vrouw had een fantastisch recept bedacht om mosselen klaar te maken. De mosselen die...
De Baeckermat in Westdorpe
Puur en landelijk genieten bij De Baeckermat Het begon allemaal met die eerste aardappel die in het winkeltje in de boerenschuur van familie Baecke werd verkocht. Twee generaties later worden de aardappels uit eigen grond nog steeds verkocht in de landwinkel รฉn...
Hollandse Mosselcentrale in Axel
Zo eet je een mosselmaaltijd van restaurantkwaliteit bij de Hollandse Mosselcentrale Met de hand gesorteerde mossels recht uit hun natuurlijke water in de pan, dat kan niet beter. Als je mossels van superieure kwaliteit wilt eten, dan ben je bij de Hollandse...
Bekijk hier alle horeca en versspecialisten
Onze streekproducenten
Wortels van Waverijn in Philippine
Vers van het land naar de lokale klant, de wortels van Waverijn De polders van Philippine doorkruisend zie je in het teeltseizoen akkers met van die verhoogde teeltruggen. Hier groeien niet alleen de welbekende aardappelen, maar ook andere gewassen. Kijk eens naar het...
Zeeuwsche Zoute in Bruinisse
Ambachtelijk zeezout, puur uit Nationaal park de Oosterschelde Ben jij ook zo iemand die altijd van die leuke potjes zeezout en kruiden meeneemt uit het buitenland? Ben je een fijnproever, die gaat voor pure kwaliteit en natuurlijk gezond? Voor natuurlijke zeezout in...
IJshoeve de Boey in Sint-Gillis-Waas
Met zoveel mogelijk eigen grondstoffen sublieme ijssmaken ontwikkelen, dat is het doel van IJshoeve De Boey. Om dat doel te bereiken, worden hoge maatstaven nagestreefd. โDoor de goede zorg voor onze koeien hebben we waardevolle melk, waar we heerlijke roomijs van...
Boerderijwinkel Guiljam-Simons in Hoek
In dit artikelLamsvlees recht van de lokale boer... en nog veel meerSpecialisatieTweede generatie: Jan en ElianneHoge kwaliteitLekker lamsvlees Lamsvlees recht van de lokale boer... Als je van Hoek naar Philippine rijdt, zie je aan de Van Wuijckhuiseweg op nummer twee...
Paviljoenhoeve in Zaamslag
Vooruitstrevendheid en doorzettingsvermogen in zeven generaties Verdwijnen de รจrpels en juun langzaamaan van het menu? Als het aan agrarisch bedrijf Paviljoenhoeve uit Zaamslag ligt zeker niet. โWaar wij vroeger dagelijks de AVG'tjes (aardappel, vlees en groenten)...
Het Melkhuis in Ter Hole
Zo romig en zacht van smaak heb je nog niet eerder geproefd Een kudde roodbonte melkkoeien, twee in Zeeuws-Vlaanderen geรฏntegreerde Brabanders en een filosofie van โAls de basis voldoet, proef je dat terug in het eindproductโ. Melkveebedrijf Het Melkhuis staat โgarant...
Bekijk hier al onze streekproducenten
RECEPT VAN DE MAAND
Elk jaar kijken we hier weer naar uit, zelf oliebollen bakken! Zelf een oliebol maken met lokale bloem, melk en eieren is leuk en waanzinnig lekker met krenten en rozijnen… en vergeet de stukjes appel niet!
INSPIRATIEPLATFORM
Op onze website laten we je kennismaken met de lokale ondernemers uit onze mooie streek en de lokale producten die zij produceren of waar zij mee werken.
Van winkels tot de leukste restaurants, van onze streekproducenten tot recepten met lokaal lekkers!
SMAAKMAKERS
streek- producenten
recepten
Smaaklokalen
receptenroutes
Over ons
“Onze missie is simpel: we brengen streekproducten weer terug naar onze tafels, waar we samen kunnen genieten van al het moois dat onze regio te bieden heeft. We verbinden lokale producenten en ondernemers die met lokale producten werken, zodat zij samen kunnen groeien en bloeien.“
Zet een chefkok en een marketeer bij elkaar die allebei van lokale streekproducten houden, en voilร : Koop, eet en beleef lokaal. De trots voor de eigen streek waarin Marcin Beaufort en Odile de Pooter al jaren werkzaam zijn, onze eetcultuur en het gedreven ondernemerschap in de regio maken dat ze enorm betrokken zijn bij wat er hier gebeurt.
Voor wie?
- Streekproducenten
- Agrarische sector (landbouw, veeteelt etc), visserij
- Boerderijwinkels, markt- en verkoopkramen
- Horecazaken die met lokale producten (willen) werken
- Lokale versspecialisten zoals bakkers en slagers die met lokale producten (willen) werken