Ga terug
+ servings
bonenburger

Zeeuwse-Vlaamse bonenburger

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang bbq, Hoofdgerecht, vegan, vegetarisch
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 250 gram bruine bonen gekookt
  • 125 gram zwarte bonen gekookt
  • 125 gram quinoa gekookt
  • 100 gram wortel gekookt
  • 1 kleine ui in blokjes
  • 125 gram zoete aardappel gekookt
  • 50 gram zonnebloemolie
  • 1 teen gehakte knoflook
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen paprikapoeder
  • 2 eetlepels tapiocameel 
  • 2 eetlepels kikkererwtenmeel
  • zwarte peper, zout en citroenrasp 

Bereidingswijze
 

  • Kook de quinoa in gezouten water. 
  • Schil de wortel en aardappel en kook samen gaar. 
  • Lek de bonen goed uit op een zeef. Dep ze droog tussen keukenpapier. 
  • Snijd de ui en knoflook fijn en stoof aan in de zonnebloemolie samen met de specerijen. 
  • Bestrooi de aardappel en wortel blokjes met het tapiocameel en 1 eetlepel kikkererwtenmeel. 
  • Meng er voorzichtig de quinoa en bonen onderdoor. Kneed met de hand en breng op smaak met peper, zout en citroenrasp. 
  • Vorm burgers met de hand en laat opstijven in de koeling. 
  • Rol ze voorzichtig door de kikkererwtenmeel en bak om en om in een pan in zonnebloemolie. 
Trefwoord peulvruchten, ui, wortel