Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zeeuwse-Vlaamse bonenburger
Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Recept afdrukken
Pin Recipe
Dit recept geprobeerd?
Vermeld
@koopeetbeleeflokaal
!
Gang
bbq, Hoofdgerecht, vegan, vegetarisch
Porties
4
personen
Ingredients
1x
2x
3x
250
gram
bruine bonen
gekookt
125
gram
zwarte bonen
gekookt
125
gram
quinoa
gekookt
100
gram
wortel
gekookt
1
kleine
ui
in blokjes
125
gram
zoete aardappel
gekookt
50
gram
zonnebloemolie
1
teen
gehakte knoflook
1
theelepel
gemalen koriander
1
theelepel
gemalen komijn
1
theelepel
gemalen paprikapoeder
2
eetlepels
tapiocameel
2
eetlepels
kikkererwtenmeel
zwarte peper, zout en citroenrasp
Bereidingswijze
Kook de quinoa in gezouten water.
Schil de wortel en aardappel en kook samen gaar.
Lek de bonen goed uit op een zeef. Dep ze droog tussen keukenpapier.
Snijd de ui en knoflook fijn en stoof aan in de zonnebloemolie samen met de specerijen.
Bestrooi de aardappel en wortel blokjes met het tapiocameel en 1 eetlepel kikkererwtenmeel.
Meng er voorzichtig de quinoa en bonen onderdoor. Kneed met de hand en breng op smaak met peper, zout en citroenrasp.
Vorm burgers met de hand en laat opstijven in de koeling.
Rol ze voorzichtig door de kikkererwtenmeel en bak om en om in een pan in zonnebloemolie.
Trefwoord
peulvruchten, ui, wortel