Hak de ui, peper en knoflook fijn, bak deze aan in een pan met wat olijfolie, voeg de mosselen toe en bak tot ze open gaan staan.
Blus af met witte wijn en zet een deksel op de pan.
Laat de mosselen opkoken en schud 2 keer op. Zet het vuur uit, haal de mosselen uit de schelp en bewaar in het vocht.
Warm ze voorzichtig op wanneer nodig.
Pompoencrème
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de pompoen en snijd in grove blokken, leg op een bakplaat en besprenkel met olie, peper en zout.
Bak goudbruin in ongeveer 25 minuten op 180c.
Haal de pompoen uit de oven, en draai alles glad in de mixer samen met olie, citroensap en voeg naar smaak cayennepeper en zout toe.
Chimichurri -zeesla
Week de zeesla in de rode wijnazijn. Hak alle kruiden fijn met een mes, of mix zeer kort in een keukenmachine.
Pel en snipper de ui en de knoflook zeer fijn. Snijd de rode chilipeper in zeer fijne blokjes (verwijder zaadlijsten als je de chimichurri minder pittig wilt).
Meng alles samen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Sjalottencompôte
Snij de sjalot in kleine blokjes. Stoof de sjalotten aan in de olijfolie, blus af met de wijn, azijn en suiker en voeg laurier en steranijs toe. Breng aan de kook en laat inkoken.
Roer regelmatig en breng op smaak met peper en zout. Let op dat het niet aanbrandt!