Zeeuwse kokkels met zeekraal en Seawise Dutch Bargain
Marcin Beaufort van Marcin Culi Advies werkte heerlijke gerechten uit, bereid met streekproducten. Dit keer een recept voor kokkels. Zeeland staat bekend om de zilte smaken en de kokkels mogen zeker niet ontbreken!
Kruid met versgemalen peper en de rasp van de citroen.
Als de kokkels open gaan staan, blus ze dan af met het bier.
5. Voeg de zeekraal toe en werk af met druppels citroensap.
Serveer als tapas (of als voorgerecht) met wat brood.
Leuk om te weten
Kokkels, waar en wanneer kan je zoeken?
Kokkels zijn schelpdieren die je in de Oosterschelde en Westerschelde (op de schorren en slikken bij Hoofdplaat bijvoorbeeld) kunt vinden. Ze leven voornamelijk in gebieden die regelmatig droogvallen en worden van eind augustus tot eind december gevangen. Oogst alleen kokkels met een minimale grootte van zo’n 3 cm.Handig: klein tuinharkje. Kokkels leven zo’n 5 cm onder de oppervlakte. Door met een harkje of je vingers door het zand te harken, kun je ze 'vangen'.Bereiding: rauw of koken. Het vlees is zeer mager en smaakvol. Spoel de kokkels voor het koken goed af onder koud stromend water, laat ze een half uur in koud water staan en spoel ze dan weer af, om het zand uit de schelpen te krijgen. Probeer ons recept met zeekraal en Seawise bier van Dutch Bargain. Ook lekker met pasta, in soepen, ragouts of rijstschotel.
Trefwoord bier, schaal- en schelpdieren, zilte groente