Meng de citroen (plakjes), witte ui (plakjes), stukjes venkel, venkelgroen, gesneden knoflook, tijm, olijfolie, peper en het zout door elkaar en stop dit in de vis.
Snijd de buitenkant van de vis licht in en wrijf in met olijfolie, peper en zout.
Ondertussen maak je de salade, dit kan ook eventueel een dag op voorhand.
Schaaf de venkelknol zeer fijn op bijvoorbeeld een mandoline. Kook het sinaasappelsap met een klein beetje citroensap en een klein beetje suiker in, zodat het wat dikker wordt. Meng hier wat olijfolie, peper en zout doorheen. Meng de venkel met het sinaasappelsap en laat het vervolgens intrekken.
Leg de vis op schijfjes citroen om plakken te voorkomen aan de onderkant.
Breng de grill/BBQ naar 160 graden en grill de vis om en om 5 minuten aan elke kant (afhankelijk natuurlijk van de grootte van de vis)
De vis serveer je in zijn geheel op een snijplank. Extra goede olijfolie, citroen en lekker brood bij serveren.
Eet smakelijk!