Ga terug
–+ servings
Visbouillon

Visbouillon

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1.5 kg visgraten van witvis tong, tarbot, schol, etc.
  • 3 liter water
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 kleine ui
  • 1 stuk wit van prei
  • 1 stengel bleekselder
  • 5 gram zout
  • 1 blaadje laurier
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 5 takjes tijm

Bereidingswijze
 

  • Hak de visgraten en verwijder, kieuwen, bloed en kuit, laat goed spoelen onder koud water.
  • Stoof de grof gehakte gewassen groeten aan en voeg de visgraten toe.
  • Blus af met de witte wijn, water en kruiden.
  • Kook op en schuim af, laat 2 minuten doorkoken en een uurtje trekken.
  • Draai het vuur uit en laat dan ca. 15 minuten staan bezinken.
  • Giet langzaam door een fijne zeef.
  • Kook nog een keer op en kook in tot 2 liter.
  • Laat afkoelen en bewaar in koeling of diepvries in kleine porties.
Trefwoord noordzeevis