Ga terug
–+ servings
Vanille-ijs

Vanille-ijs

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 liter melk
  • 500 gram room
  • 350 gram suiker
  • 2 vanillestokjes
  • 12 stuks eidooiers

Bereidingswijze
 

  • Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de vanille uit. Voeg dit samen met de peulen toe aan de melk en kook op.
  • Klop ondertussen de eierdooiers schuimig samen met de suiker.
  • Zodra de melk kookt, zet het vuur lager en schep een goede pollepel melk bij de opgeklopte eieren.
  • Vermeng deze goed en giet nu alles terug in de pan.
  • Onder voortduren zachtjes roeren gaar het vanille op laagvuur tot dat een temperatuur bereikt is van 80C en de massa begint te dikken.
  • Zeef de massa boven een kom en voeg de koude room toe.
  • Laat alles goed afkoelen, dek af met plasticfolie.
  • Plaats 1 nacht in de koelkast zodat de smaken goed door kunnen ontwikkelen.
  • Draai op in een ijsmachine.

Serveertip!

  • Met versfruit, pannenkoeken of chocolade saus.
Trefwoord melk