Ga terug
–+ servings
Makreel tartaar

Tartaar van makreel met Zeeuwse Quinoa, codium, duindoorn en tomasu

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 120 gram quinoa
  • 500 gram makreel filet
  • 50 gram codium
  • 50 gram tomasu sweet and spicy
  • 30 gram duindoornsap
  • 30 gram olijfolie
  • Zout
  • Gemalen zwarte peper
  • Limoensap
  • 1/2 komkommer
  • 1 kleine sjalot
  • Sesamzaad
  • Dashi bouillon 350 ml water, 2 zakjes dashi bouillonpoeder

Bereidingswijze
 

  • Maak een bouillon met de dashi en kook hier de quinoa in gaar, laat de quinoa afkoelen en breng op smaak met limoensap en zout.
  • Mix limoensap op met olijfolie, zout en duindoornsap.
  • Snijd de komkommer in de lengte in 2 en dan in dunne reepjes, marineer met gesnipperde sjalot, sushi-azijn, Zeeuwsche Zoute chili en geroosterd sesamzaad.
  • Maak de codium schoon en snijd fijn, meng dit onder de komkommer.
  • Snijd de vis in grove tartaar van 1 cm x 1 cm en marineer met de duindoornvinaigrette.
  • Dresseer alles op bord.
  • Vul pipetjes met de tomasu soja en steek deze in de vis.
  • Werk af met verse kruiden en zoet/zout/pikante crumble.
Trefwoord duindoorn, noordzeevis