Ga terug
–+ servings
Stoofpeertjes

Stoofpeertjes met vanille-ijs en stroopwafel crumble

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stuks stoofpeertjes
  • 1 citroen sap
  • 1/2 fles rode wijn
  • 100 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 5 zwarte peperkorrels
  • 500 gram vanille ijs
  • 2 stroopwafels

Bereidingswijze
 

  • Schil de peertjes en verwijder met een bolletjes lepel in 1 of 2 keer langsonder het klokhuis.
  • Breng de wijn met de suiker en ingredienten aan de kook.
  • Leg er de peertjes in en daarbovenop een stuk bakpapier.
  • Kook ze gedurende 30-40 minuten op laag vuur gaar.
  • Haal ze voorzichtig uit het vocht .
  • Zeef het vocht.
  • Kook het vocht in tot de helft en bind lichtjes af met wat maizena.
  • Leg er de peren terug in.
  • Hak ondertussen de stroopwafels fijn.
  • Serveer met vers vanille-ijs.
Trefwoord peer, zuivel