Ga terug
+ servings
Pickles

Pickles

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Bijgerecht, vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 stuks wortel
  • 30 stuks kleine zilveruitjes vers
  • ½ bloemkool
  • ½ komkommer
  • 250 gram azijn
  • 175 gram water
  • 50 gram suiker
  • 50 gram fijne scherpe mosterd
  • 3 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 blaadje laurier
  • 8 gram maïzena
  • 4 gram zout
  • Gemalen zwarte peper

Bereidingswijze
 

  • Schil de wortel en snijd in fijne blokjes.
  • Pel de zilveruitjes (tip: leg ze in water) en snijd doormidden.
  • Maak de bloemkool school en snijd in kleine roosjes.
  • Snijd de komkommer in fijne blokjes.
  • Kook de suiker, water, mosterd en azijn op met de specerijen. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de zilveruitjes toe en laat 1 minuut doorkoken.
  • Voeg nu de wortel en bloemkool toe en laat 1 minuut doorkoken.
  • Voeg als laatste de komkommerblokjes toe.
  • Vermeng de maïzena met wat water en roer dit door het mengsel.
  • Kook goed uit voor 2 minuten.
  • Giet het mengsel in gesteriliseerde potten en sluit het deksel.
  • Laat afkoelen en bewaar op koele, donkere plek.
Trefwoord ui, wortel