Ga terug
+ servings
Lamsbout

Lamsbout met couscous en paprikacoulis

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingredients
  

Lamsbout

  • 1 kg opgebonden lamsbout vraag dit bij je lokale slager

Couscous

  • 300 gram parel couscous
  • 50 gram olijfolie
  • 25 gram citroensap
  • 1/2 bosje lente uit
  • 1 gekonfijte citroen
  • 1 Raz el Hanout kruiden
  • 1/4 bosje platte peterselie
  • 50 gram zonnebloempitten gebrand
  • 50 gram pompoenpitten gebrand
  • peper en zout

Gebrande paprika coulis

  • 100 gram gebrande paprika zwart branden boven het vuur of gewoon uit blik
  • 100 gram tomaten uit blik
  • 1 ui
  • 20 gram knoflook
  • 100 gram olijfolie
  • 10 gram poedersuiker
  • 20 gram witte wijnazijn
  • cayennepeper en zout

Bereidingswijze
 

Lamsbout

  • Kruid de lamsbout naar smaak.
  • Bak de lamsbout stevig aan in bruisende boter.
  • Gaar vervolgens verder in een voorverwarmde oven van 160C, tot een kerntemperatuur van 53C. Laat daarna rusten.

Couscous

  • Kook 500 gram water en voeg de parelcouscous toe. Kook dit gaar en spoel daarna koud af.
  • Snijd gekonfijte citroen fijn (schil).
  • Wrijf ze los met een schone handen, roer er de olijfolie en citroensap onderdoor en vermeng met de specerijen.
  • Snijd de kruiden en lente ui fijn, bruneer pitten. Vermeng alles onder de couscous door en breng op smaak. 

Gebrande paprika coulis

  • Doe alle ingrediënten, behalve de olie, in een pan en kook voor 10 minuten. 
  • Mix daarna en monteer op met de olie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
Trefwoord lam, vlees