Ga terug
–+ servings
Goede voornemens

Kingfish tartaar

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Hoofdgerecht
Porties 10

Wat heb je nodig?

Snijplank
Pan
mengbeker
kleine pipetjes

Ingrediënten
  

  • 200 gram Zeeuwse quinoa
  • 1 kg Kingfish filet
  • 250 gram codium
  • 150 gram Tomasu sweet & spicy
  • 100 gram duindoornsap
  • 100 gram olijfolie
  • Zeeuwsche Zoute chili
  • gemalen zwarte peper
  • limoensap
  • soja scheuten
  • 1 komkommer
  • sushi azijn
  • 1 kleine sjalot
  • sesamzaad geroosterd
  • dashi bouillon (1/2 liter water)
  • 3 zakjes Dashi bouillonpoeder)
  • verse kruiden
  • zoet/zout/pikante crumble

Bereidingswijze
 

  • Maak een bouillon met de dashi en kook hier de quinoa in gaar.
  • Laat de quinoa afkoelen en breng op smaak met limoensap, soja scheuten en zout.
  • Mix limoensap met olijfolie, zout en duindoornsap.
  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden en dan in dunne reepjes, marineer met gesnipperde sjalot, sushi azijn, Zeeuwsche Zoute chili en geroosterd sesamzaad.
  • Maak de codium schoon en snijd fijn, meng dit onder de komkommer.
  • Snijd de kingfish in grove tartaar van 1 cm x 1 cm en marineer met de duindoornvinaigrette.
  • Dresseer alles op bord. Vul de pipetjes met de Tomasu soja en steek deze in de vis.
  • Garneer met verse kruiden en zoet/zout/pikante crumble.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord duindoorn, noordzeevis