Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kibbeling
Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Recept afdrukken
Pin recept
Dit recept geprobeerd?
Vermeld
@koopeetbeleeflokaal
!
Gang
Bijgerecht, Tapas
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
500
gram
witvis zonder vel en graat
kabeljauw, koolvis, wijting
Voor de mix
200
gram
bloem
100
gram
maizena
25
gram
bakpoeder
zout en gemalen peper
ijskoud water
1
citroen
Bereidingswijze
Meng de bloem, Maizena, bakpoeder, zout en peper met het ijskoude water tot je een beslag krijgt dat de dikte heeft van yoghurt.
Snijd de stukken witvis in 3x3 cm. Kruid deze met peper en zout.
Haal de vis door het beslag en frituur op 180 tot ze goudbruin, krokant en gaar zijn.
Bestrooi met zout en druppel wat citroensap eroverheen.
Serveertip!
Klassiek met remouladesaus, lekker fris met tzatziki of eens wat anders met kerrie mayonaise.
Trefwoord
bloem, noordzeevis