Ga terug
–+ servings
Kibbeling

Kibbeling

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Bijgerecht, Tapas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram witvis zonder vel en graat kabeljauw, koolvis, wijting

Voor de mix

  • 200 gram bloem
  • 100 gram maizena
  • 25 gram bakpoeder
  • zout en gemalen peper
  • ijskoud water
  • 1 citroen

Bereidingswijze
 

  • Meng de bloem, Maizena, bakpoeder, zout en peper met het ijskoude water tot je een beslag krijgt dat de dikte heeft van yoghurt.
  • Snijd de stukken witvis in 3x3 cm. Kruid deze met peper en zout.
  • Haal de vis door het beslag en frituur op 180 tot ze goudbruin, krokant en gaar zijn.
  • Bestrooi met zout en druppel wat citroensap eroverheen.

Serveertip!

  • Klassiek met remouladesaus, lekker fris met tzatziki of eens wat anders met kerrie mayonaise.
Trefwoord bloem, noordzeevis