Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauw met karnemelkpuree en garnalen
Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Recept afdrukken
Pin recept
Dit recept geprobeerd?
Vermeld
@koopeetbeleeflokaal
!
Bereidingstijd
1
uur
uur
Gang
Hoofdgerecht
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
4x
150 gram
kabeljauwfilet
200
gram
gepelde garnalen
800
gram
karnemelkpuree
zie recept
300
gram
garnalensaus
zie recept
4
stuks
kleine worteltjes
Boter, peper, zout en citroen
Bereidingswijze
Maak de karnemelkpuree en garnalensaus volgens recept.
Schil, snijd en stoof in boter, kruid peper en zout.
Kruid de kabeljauw met peper en zout.
Bak de kabeljauw goed aan op de graatzijde in bruisende boter.
Leg ze op een bakplaat en gaar verder in een voorverwarmde oven van 180C voor 6-8 minuten (even prikken met een vork of prikker om te testen).
Verdeel de karnemelkpuree over diepe borden, schik er de gestoofde wortel op.
Plaats de vis ernaast. Leg er de garnaaltjes bovenop.
Schuim de saus op en schep een lepel naast de vis.
Trefwoord
aardappel, noordzeevis, schaal- en schelpdieren, wortel, zuivel