Ga terug
–+ servings
Kabeljauw

Kabeljauw met karnemelkpuree en garnalen

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4x 150 gram kabeljauwfilet
  • 200 gram gepelde garnalen
  • 800 gram karnemelkpuree zie recept
  • 300 gram garnalensaus zie recept
  • 4 stuks kleine worteltjes
  • Boter, peper, zout en citroen

Bereidingswijze
 

  • Maak de karnemelkpuree en garnalensaus volgens recept.
  • Schil, snijd en stoof in boter, kruid peper en zout.
  • Kruid de kabeljauw met peper en zout.
  • Bak de kabeljauw goed aan op de graatzijde in bruisende boter.
  • Leg ze op een bakplaat en gaar verder in een voorverwarmde oven van 180C voor 6-8 minuten (even prikken met een vork of prikker om te testen).
  • Verdeel de karnemelkpuree over diepe borden, schik er de gestoofde wortel op.
  • Plaats de vis ernaast. Leg er de garnaaltjes bovenop.
  • Schuim de saus op en schep een lepel naast de vis.
Trefwoord aardappel, noordzeevis, schaal- en schelpdieren, wortel, zuivel