Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de boter in kleine blokjes.
Vermeng de bloem en het zout.
Mix de bloem met het zout kort in een keukenmachine (of meng met de hand) en voeg 1 ei en het water toe tot het een korrelig deeg vormt.
Haal het deeg uit de machine en kneed kort na, plaats het vervolgens 1 uur in de koeling. (je kan ook kant en klaar quiche deeg gebruiken)
Maak de groenten schoon, snijd in kleine blokjes en stoof gaar in een pan, kruid naar smaak en voeg bij de rode biet wat suiker en rode wijnazijn toe.
Snipper de ui en bak dit samen met de blokjes gerookte spek in een pan.
Maak een mengeling van melk, room en eieren en kruid dit met peper en zout.
Rol het deeg uit tot een halve cm dikte en bekleed de quiche vorm met het deeg.
Prik gaatjes in de bodem met een vork en verdeel daarna het spek, ui, groenten en kaas over de vorm.
Plaats de quichevorm in de oven en giet het eimengsel erbovenop.
Bak tot goudbruin, afhankelijk van de hoogte van de quiche.
Laat even afkoelen en snijd in punten. Eet smakelijk!