Ga terug
–+ servings

Groentesoep

Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 3 boswortels
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 1/4 knolselderij
  • 3 stengels groene selder houd het blad apart
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels gedroogde tijm
  • 2 eetlepels gedroogde basilicum
  • 150 gram champignons
  • 3 liter water
  • 50 gram olijfolie

Bereidingswijze
 

  • Maak alle groenten schoon en was waar nodig.
  • Snijd alles in blokjes of plakjes van ongeveer dezelfde grootte.
  • Stoof de ui en knoflook glazig, samen met de tijm en basilicum in de olijfolie.
  • Voeg de rest van de groenten (m.u.v. het selderblad) toe en het water.
  • Breng alles aan de kook en zet het vuur laag.
  • Laat 40 minuten zachtjes trekken.
  • Kruid de soep af met peper, zout en vers gesneden selderblad.