Ga terug
+ servings
Groentebouillon

Groentebouillon

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Bereidingstijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Porties 3 liter

Ingredients
  

  • 3 stuks boswortel
  • 1 stuks prei
  • 2 stuks ui
  • 1/4e knolselderij
  • 3 stengels groene selder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el gedroogde tijm
  • 2 el gedroogde basilicum
  • 4 liter water
  • 50 gram olijfolie

Bereidingswijze
 

  • Maak alle groenten schoon en was waar nodig.
  • Snijd op blokjes of plakjes van ongeveer dezelfde grootte.
  • Stoof de ui en knoflook glazig samen met de tijm en basilicum aan in de olijfolie.
  • Voeg de rest van de groenten toe en het water.
  • Breng aan de kook en zet het vuur laag.
  • Laat 1 tot 2 uur zachtjes trekken.
  • Zeef de soep en bewaar het vocht.
Trefwoord knolselderij, ui, wortel