Ga terug
+ servings

Geroosterde kip met aardappelsalade en zeekraal

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Hoofdgerecht
Porties 10

Wat heb je nodig?

oven, snijplank, grote pan

Ingrediënten
  

  • 1 kilo krieltjes of kleine vastkokende aardappel
  • 500 gram kippendij filet
  • 25 gram kip bbq kruiden
  • 250 gram zeekraal
  • 250 gram jonge spinazie
  • 100 gram zonnebloem olie
  • 250 gram walnoot olie
  • 75 gram witte balsamico met zeekraal
  • 1 sjalot
  • bieslook
  • 2 blaadjes salie
  • 1 teen knoflook
  • grove mosterd of Dijon mosterd
  • zwarte peper
  • Zeeuwsche Zoute

Bereidingswijze
 

  • Kook krieltjes in de schil en laat uitdampen.
  • Als ze gaar zijn, plet lichtjes met stamper. Vermeng met de zonnebloemolie, bieslook, een lepel grove mosterd, grof gemalen zwarte peper en Zeeuwse Zoute.
  • Verwarm een oven voor op 200C, wrijf de kippendij in met de bbq kruiden en rooster de kip gaar in de oven. Laat afkoelen.
  • Maak een vinaigrette met walnoot olie, witte balsamico, klein handje spinazie, gehakte salie, zwarte peper, fijngehakte sjalot en gehakt teentje knoflook. Mix glad met de staafmixer.
  • Hak de walnoten. Snijd dunne reepjes geroosterde kip. Blancheer de zeekraal kort in kokend water, schrik in ijskoud water. Lek goed uit.
  • Dresseer alle ingrediënten op een mooi bordje.
Trefwoord aardappel, walnoten, zilte groente