Ga terug
–+ servings
Gepofte knolselderij

Gepofte knolselderij

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Bereidingstijd 30 minuten
Gang vegetarisch, Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks knolselderij
  • 4 el mayonaise zie recept
  • 1 el miso wit of donker, de donkere is intenser van smaak
  • 16 shiitake champignons
  • 12 stukjes zoetzure ui zie recept
  • Knoflook
  • Balsamico azijn
  • 50 gram oude kaas
  • Citroen
  • 100 gram olijfolie
  • 35 gram Tomasu soja saus
  • Peper en zout
  • Verse kruiden om af te werken

Bereidingswijze
 

  • Was de knolselder en pak in aluminiumfolie.
  • Pof in voorverwarmde oven van 200C tot volledig zacht.
  • Laat afkoelen en schil. Snijd dunne plakken en leg op bord.
  • Meng de miso met de mayonaise en doe in een spuitzak.
  • Maak de shiitake schoon, snijd in 4-en en bak in olijfolie met wat knoflook, kruid peper en zout.
  • Maak een vinaigrette met de olijfolie, Tomasu en gemalen Peper.
  • Leg de plakken knolselder op bord, verdeel er de vinaigrette over heen.
  • Doe de shiitake erop.
  • Puntjes miso mayonaise en werk af met verse kruiden en geschaafde oude kaas.
Trefwoord knolselderij, ui