Ga terug
+ servings
Gegrilde inktvis met couscous

Gegrilde inktvis met couscous

Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 100 gram handgerolde parelcouscous
  • 1 puntpaprika
  • 1 lente-ui
  • 1/4 gekonfijte citroen
  • 1 stuk pijlinktvis vers
  • azijn
  • suiker
  • water

Kerrie vinaigrette

  • 10 gram kerriepoeder
  • 100 gram appelsap
  • 2 sjalot
  • 20 gram citroensap
  • 20 gram witte wijnazijn
  • 200 gram zonnebloemolie

Bereidingswijze
 

  • Breng water aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
  • Kook er de couscous in gaar en giet af.
  • Snijd de puntpaprika fijn en bak aan, voeg de gesneden lente-ui toe en de fijngesneden gekonfijte citroen (enkel de schil). Breng op smaak met het citroensap, olijfolie, cayennepeper en zout.
  • Snijd de inktvis tube open en maak schoon, snijd met een scherp mes, voor de helft in, en snijd dunne reepjes, marineer met olijfolie, peper, zout, citroensap en knoflook.

Kerrie vinaigrette

  • Stoof de gehakte sjalot aan in wat olijfolie, en voeg de kerriepoeder toe, laat 1 minuut uitkoken, blus af met appelsap en kook voor de helft in, voeg citroensap en azijn toe, passeer en monteer met de olie, kruid met pezo.
  • Om af te maken, grill de inktvis kort op de Yakiniku en dresseer op de couscous
Trefwoord noordzeevis