Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Friet met stoverij en appelmoes
Marcin Beaufort
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Pin Recipe
Dit recept geprobeerd?
Vermeld
@koopeetbeleeflokaal
!
Gang
Hoofdgerecht
Porties
4
personen
Ingredients
1x
2x
3x
1.5
kilo
rundstoofvlees
1
flesje
Dutch Bargain Russian Stout
halve
sinaasappel
1
steranijs/ jeneverbes / laurierblaadje
15
gram
suiker
1
liter
kippenbouillon
100
gram
wortel
1
ui
50
gram
prei
1
pastinaak
optioneel
1
teentje
knoflook
peper / zout / suiker
1
bruine boterham
appelstroop
Appelmoes
4
appels
Elstar / Jonagold / Cox
1/2
kaneelstokje
Friet
1,5
kg
frietaardappels
Bereidingswijze
Stoverij
Kook de Dutch Bargain Russian Stout (niet alles) met de specerijen en sinaasappel, om de alcohol te verdampen.
Bak het gekruide rundvlees in wat boter tot het mooi bruin gekaramelliseerd is.
Voeg het opgekookte bier met de specerijen en kippenbouillon samen, leg het vlees erin en zorg dat het net onder het kookpunt blijft tot ze gaar zijn.
Voeg het laatste half uur de blokjes wortel, pastinaak, een bruine boterham, een lepel mosterd en appelstroop toe.
Smaak af met peper, zout, suiker
Voeg nu het laatste beetje bier toe en dien op.
Friet
Schil en was de grote aardappels.
Snijd dunne frieten, zet ze in koud water met wat zout en laat een paar minuten staan.
Giet ze af en dep droog in een doek.
Pocheer de frieten in een frituur van 160
°
C tot ze gaar zijn.
Haal het mandje omhoog en zet de temperatuur naar 180°C.
Bak de friet krokant en bestrooi met wat fijn zout.
Appelmoes
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in 8 stukken.
Kook de appels en kaneel onder een deksel op klein vuur totdat ze hun vocht loslaten.
Haal nu het deksel eraf en kook voorzichtig tot moes. Roer regelmatig door.
Trefwoord
aardappel, appel, bier, ui, vlees