Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bruine bonentaart
Jorien Vermeulen van B&B De Kienstee & Edwin en Tom Vinke van Restaurant De Kromme Watergang
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Pin recept
Dit recept geprobeerd?
Vermeld
@koopeetbeleeflokaal
!
Gang
Nagerecht, vegetarisch
Porties
4
pesonen
Ingrediënten
1x
2x
3x
Voor de bodem
80
gram
kristalsuiker
160
gram
ongezouten boter
225
gram
bloem
1
ei
snuf
zout
Voor de vulling
250
gram
bruine basterdsuiker
150
gram
bruine bonen
gedroogd
100
gram
amandelpoeder
3
eieren
6
eierdooiers
1/2
vanillestokje
snuf
zout
Bereidingswijze
Zet de bonen een nacht in koud water om te weken.
Kook ze daarna gaar in zo'n 45 minuten en stamp ze daarna fijn.
Meng voor de bodem alle ingrediënten door elkaar en kneed tot een flexibel deeg. Laat een uurtje opstijven in de koeling.
Strooi wat bloem op de tafel en rol het deeg hierop dun uit (tot een dikte van zo'n 2 á 3 mm).
Verdeel het deeg over het bakblik en modelleer rondom netjes de randjes.
Schraap het vanillestokje uit en kook het vanillemerg met de basterd suiker en 100 ml water. Kook dit langzaam tot karamel.
Meng in een grote kom de bonenpuree met de karamel.
Roer er de amandelpoeder door en meng er 1 voor 1 de eieren en de eierdooiers door
Giet het beslag in de bakvorm en zet de taart in de oven op 180 graden voor zo'n klein uurtje.
Serveer deze taart met hangop en je hebt een heerlijke afsluiter van je diner!
Trefwoord
bloem, eieren, peulvruchten, zuivel