Ga terug
+ servings
Bloemkool risotto

Bloemkool risotto

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • ½ bloemkool
  • 250 gram visbouillon zie recept
  • 200 gram paddenstoelen mix
  • 4 filets van rode poon 100 gram per stuk
  • 1 sjalot
  • 2 hele uien
  • 50 gram boter
  • 300 gram witte wijnroomsaus zie recept
  • 50 gram olijfolie

Bereidingswijze
 

  • Verwijder de graten van de rode poon met een pincet en check op schubben. Houd deze vervolgens apart.
  • Verwarm de oven voor op 180C.
  • Plaats er de uien in en pof tot ze volledig zacht zijn.
  • Laat afkoelen en pel de ui.
  • Mix de zachte ui met de staafmixer en houd aan de kant.
  • Snijd de bloemkool in grove stukken en mix met kort stoten in een keukenmachine.
  • De bedoeling is dat je een structuur overhoudt die lijkt op rijst.
  • Stoof een gesnipperd sjalotje aan in olijfolie en voeg de bloemkool toe.
  • Blus af met visbouillon en kook beetgaar.
  • Kruid met peper, zout en citroenrasp en houd apart.
  • Maak de champignons schoon en bak in bruisende boter met een teentje knoflook, kruid met peper en zout.
  • Vermeng de witte wijnsaus met 1 eetlepel gepofte uienpuree. Kruid af met peper en zout.
  • Bak de vis op de kant van het vel in hete olijfolie en kruid met grof zeezout, bak 2 minuten aan elke kant. Blus af met citroensap.
  • Warm ondertussen de bloemkoolrisotto, paddenstoelen en saus terug op.
  • Dresseer op bord.
Trefwoord noordzeevis, ui, zuivel