Ga terug
+ servings
Aardpeersoep

Aardpeersoep met gebakken coquilles

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 500 gram aardpeer
  • 8 verse coquilles
  • 100 gram zure room
  • 500 gram groentebouillon zie recept
  • 1 teen knoflook
  • 2 Elstar of Jonagold appel
  • 1 tl kerriepoeder
  • 75 gram appelsap
  • 50 gram room
  • Peper, zout en citroen
  • 100 gram boter

Bereidingswijze
 

  • Schil de aardperen en snijd er 2 in fijne blokjes.
  • Snijd de rest in grove stukken en kook gaar in de groentebouillon.
  • Giet af en bewaar het vocht.
  • Mix de aardpeer glad met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg zure room, peper, zout en eventueel wat kookvocht toe voor de gewenste dikte.
  • Schil 1 appel en snijd in blokjes.
  • Stoof deze samen met de aardpeerblokjes gaar in boter en kruid met peper en zout.
  • Hak de ui en andere appel en stoof deze aan samen met de andere helft van de boter en het kerriepoeder.
  • Blus af met het appelsap en 50 gram kookvocht.
  • Kook op en mix glad, breng op smaak met peper, zout en voeg de room toe. Schuim op met de staafmixer.
  • Maak de coquilles schoon en dep droog, kruid met peper en zout.
  • Bak in hete olie, kort maar krachtig, rondom goudbruin.
  • Blus met citroensap.
  • Leg wat aardpeer/appel blokjes in het bord, hierop de coquilles.
  • Schep er de hete soep langs en werk af met een lepel kerrieschuim.
Trefwoord schaal- en schelpdieren, zuivel