Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelgratin
Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Recept afdrukken
Pin Recipe
Dit recept geprobeerd?
Vermeld
@koopeetbeleeflokaal
!
Gang
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties
4
personen
Ingredients
1x
2x
3x
2
kilo
vastkokende aardappels
500
ml
volle melk
500
ml
room
5
teentjes
knoflook
geperst
10
eieren
5
takjes
tijm
peper en zout
Bereidingswijze
Kook de melk op met de tijm en knoflook en laat afkoelen.
Schil en was de aardappels en snijd in schijfjes van een halve centimeter.
Plak boterpapier in een ovenschaal.
Mix de melk met de room, peper, zout en de eieren.
Leg een laag aardappels in de bak, kruid met peper en zout en giet er wat mengsel op, herhaal dit tot alles op is.
Bak af in oven op 180°C in ongeveer 40 minuten. Afhankelijk van de hoogte van de bak.
Trefwoord
aardappel, eieren, zuivel