Kokkels met zeekraal en witte wijn

door

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht met een recept van onze regionale chef van Strandpaviljoen PUUR. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Kokkels met zeekraal

Kokkels met zeekraal en witte wijn

Strandpaviljoen Puur
5 van 1 stem
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Bijgerecht, Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediรซnten
  

  • 50 gram olijfolie
  • 500 gram Zeeuwse kokkels
  • 50 gram zeekraal
  • 1 ui
  • 50 gram witte wijn van de Biezenhof
  • 1 eetlepel verse gember
  • 50 gram gembersiroop
  • peper twee slagen van de molen
  • 1 limoen

Bereidingswijze
 

  • Was de kokkels goed.
  • Verwarm een klein beetje olie in een kleine wokpan.
  • Stoof de ui en de knoflook aan en voeg de uitgelekte kokkels toe aan een hete pan en laat een minuutje bakken.
  • Blus af met witte wijn en voeg dan de gembersiroop toe ende fijngesneden verse gember toe.
  • Als laatste de zeekraal en kruid met peper.
  • Laat nog even op het vuur tot de schelpjes mooi open zijnen dien op.
Trefwoord schaal- en schelpdieren, zilte groente

Smaakmakers

Dit recept is klaargemaakt met de volgende smaakmakers uit onze regio:

Kokkels

Zeekraal

Witte wijn

Ui