Zelfgemaakte koekjes van Bakkerij Willemsen

door

Er gaat niets boven de geur van versgebakken koekjes die door je huis zweeft. En wat als je koekjes zou kunnen maken die net zo lekker zijn als die van de bakker? Met dit eenvoudige recept van Bakkerij Willemsen bak je zelf koekjes van topkwaliteit, zonder dat je daarvoor een professional hoeft te zijn.

Of je nu een ervaren bakker bent of voor het eerst de oven aanzet, dit recept zorgt ervoor dat je binnen no-time kunt genieten van verse koekjes. Perfect voor bij de koffie of thee, of gewoon als een heerlijke snackje tussendoor.

Koekjes

Zelfgemaakte koekjes van Bakkerij Willemsen

Bakkerij Willemsen
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Tussendoortje
Porties 4 personen

Ingrediรซnten
  

  • 400 gram boter
  • 250 gram basterd suiker
  • 500 gram bloem
  • 50 gram eidooier
  • 20 gram citroenrasp
  • 5 gram zout

Bereidingswijze
 

  • Smelt de boter en laat deze iets afkoelen.
  • Meng suiker, zout en citroenrasp door de gesmolten boter.
  • Voeg eidooiers beetje bij beetje toe en meng goed.
  • Voeg bloem toe en roer kort door totdat het deeg samenkomt.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een nacht in de koelkast rusten.
  • Kneed het deeg tot het soepel is.
  • Rol het deeg uit tot staven van 30 cm lang en 3 cm dik.
  • Verwarm de oven voor op 170ยฐC.
  • Rol de staven door suiker en snijd ze in plakken van 2 cm.
  • Leg de plakken op een bakplaat en bak 14 minuten op 170ยฐC tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Geniet ervan!
Trefwoord bloem, eieren, melk